han Šport

Keby ste to náhodou NEVEDELI, Petra Vlhová získala na olympiáde ZLATÚ medailu! FOTO

Slovensko zažilo nádherné ráno! Postarala sa o to lyžiarka Petra Vlhová triumfom v olympijskom slalome. Jej najväčší úspech kariéry je bezpochyby zlatá medaila z Pekingu.

Ilustračný obrázok k článku Keby ste to náhodou NEVEDELI, Petra Vlhová získala na olympiáde ZLATÚ medailu! FOTO
20
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Štvrtá zimná olympiáda za sebou má pre Slovensko zlatý lesk. Po troch triumfoch biatlonistky Anastasie Kuzminovej v rokoch 2010, 2014 a 2018 sa o to postarala Petra Vlhová. Dvadsaťšesťročná lyžiarka potvrdila na olympijskej trati v Jen-čchingu famóznu tohtosezónnu bilanciu v slalome, keď vyhrala šesť z ôsmich, v ktorých štartovala. V dvoch prípadoch pritom skončila druhá.

Skvelá sezóna

Vlhová si už v januári zabezpečila malý glóbus za víťazstvo v disciplíne vo Svetovom pohári a v stredu k nemu pridala aj olympijské zlato. Prvé z alpského lyžovania v histórii samostatného Slovenska. „Znamená to pre nás veľa, je to niečo výnimočné. Dnes sme do toho dali všetko, aby sme boli olympijskí šampióni. Pre mňa, moju krajinu, moju rodinu, môj tím je to niečo obrovské a sme naozaj šťastní a hrdí,“ povedala na prvej tlačovej konferencii so zlatou medailou na krku.

Jej ziskom si splnila sen, ktorý naháňala už niekoľko rokov. Cesta za ním bola i tŕnistá a ani posledný krok nebol vôbec ľahký. Vlhová po prvom kole strácala na líderku Lena Dürrovú z Nemecka 72 stotín a patrilo jej až 8. miesto.

„Bola to naozaj veľká výzva, pretože som musela predviesť svoje najlepšie kolo v živote. Je ťažké popísať pocity, ktoré sa vo mne miešajú. Keď som bola malá, snívala som o olympiáde, a že by som jedného dňa mohla vyhrať. Musíte snívať a potom je možné všetko. Pred druhým kolom si možno mnohí hovorili, že je to nemožné. No v športe sa nikdy nemôžete vzdávať a musíte bojovať až do konca. No a teraz tu stojím ako olympijská víťazka,“ povedala.

Najlepšie rozhodnutie

Ako už mnohokrát predtým, aj pri svojom najväčšom úspechu vyzdvihla veľkú úlohu trénera Maura Piniho. Povedala, že jeho angažovanie bolo základným kameňom zlatej skladačky.

„Bolo to asi najlepšie rozhodnutie v mojej kariére. Vlani, či už pár rokov dozadu som nemala pocit, že som šťastná zo súťaženia. No teraz, i keď som unavená, tak som každý deň rada, že som späť na snehu a trénujem. Pochopila som, že je pre mňa veľmi dôležité byť pokojná, smiať sa, vychutnávať si život, pretože za pár rokov skončím a bude po všetkom. Ukázal mi, že každý deň a každú jednu minútu sa musíte radovať a zabávať. Toto mi v posledných rokoch chýbalo,“ dodala.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zlatá medaila na krku Petry Vlhovej
20
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM