Aktualizované han Krimi

Kočner odmietol dohodu o vine a treste a na súde vyhlásil: Som nevinný!

Podnikateľ Marian Kočner a jeho obhajcovia odmietli uzavrieť pred Okresným súdom (OS) Bratislava I s prokurátorom Krajskej prokuratúry v Trenčíne dohodu o vine a treste v kauze motákov.

Ilustračný obrázok k článku Kočner odmietol dohodu o vine a treste a na súde vyhlásil: Som nevinný!
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

„Som nevinný,“ vyhlásil Marian Kočner, ktorý zároveň odmietol urobiť vyhlásenie o vine. Následne prokurátor prečítal obžalobu. Kočner sa mal dopustiť zločinu krivej výpovede a krivej prísahy v štádiu prípravy. Prostredníctvom advokáta Andreja Šabíka posielal motáky exsiskárovi Petrovi Tóthovi v roku 2018 z Ústavu na výkon väzby v Bratislave. Motáky boli určené obhajcovi Marekovi Parovi a ďalšej osobe.

"Súčasná obžaloba prednesená prokurátorom nereflektuje na zmenu právnej kvalifikácie OS Bratislava I,“ zdôraznil obhajca Michal Mandzák.

Aj zajtra

Proces je naplánovaný aj na stredu (11. 8.), pričom súd tieto termíny vytýčil na svojom verejnom zasadnutí 23. júna, keď predbežne prerokoval obžalobu. OS Bratislava I vtedy rozhodol, že sa bude obžaloba posudzovať ako zločin krivej výpovede a krivej prísahy v štádiu prípravy. Pôvodne prokuratúra navrhovala prijať obžalobu zo zločinu marenia spravodlivosti v štádiu pokusu.

V utorok ako prvý začal vypovedať Tóth, popoludní by mal vypovedať Šabík a Para.

O čo sa jedná?

Marian Kočner mal posielať z väzby motáky cez Tótha. Exsiskár to uviedol vlani na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka. Motáky odovzdal orgánom činným v trestnom konaní na jeseň 2018. Cez takúto korešpondenciu sa mal snažiť Marian Kočner ovplyvňovať viaceré osoby, aby bol prepustený z väzby a zmenila sa výpoveď v kauze televíznych zmeniek TV Markíza.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM