Aktualizované Zo Slovenska

TOTO JE UŽ VÁŽNE! Nakazení sú ďalší Slováci!

Na Slovensku pribudli v pondelok ďalšie prípady ochorenia COVID-19.

Zdroj: Dnes24.sk

Aktualizácia 17:15 Na Slovensku pribudlo v pondelok 11 prípadov nákazy novým koronavírusom, celkový počet evidovaných prípadov ochorenia Covid-19 teda stúpol na 72. Po zasadnutí ústredného krízového štábu to oznámil predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD) s tým, že doteraz 1523 vyšetrených má negatívny nález.

Odhad je 40%

Model štátnych analytikov podľa premiéra ukazuje, že na prelome apríla a mája môže prísť výrazný nárast počtu prípadov každý deň.

Premiér Peter Pellegrini prvýkrát zverejnil štátny odhad, koľko ľudí sa môže nakaziť na koronavírus. Hovoril o tom opatrne a varoval, že možno nie je dobré také čísla zverejňovať. Napokon však povedal, že podľa odhadu by sa podiel nakazených na Slovensku v nasledujúcich mesiacoch mohol hýbať „hlboko pod hranicou 40 percent“ celej populácie.

Doobeda bola situácia takáto: Na Slovensku pribudli v pondelok dva prípady ochorenia COVID-19. Potvrdil to premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) po stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

Na Slovensku je tak k dnešnému dňu potvrdených 63 prípadov nákazy koronavírusom!

Jeden prípad je z Trnavy a jeden z Trenčína, priblížila hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová. „Za dnešný deň bolo okrem toho doteraz riešených 107 ďalších vzoriek s negatívnym výsledkom,“ doplnila.

Vláda prijala v nedeľu ďalšie sprísnené opatrenia, ktoré majú zabrániť šíreniu nového koronavírusu spôsobujúceho ochorenie COVID-19. O ďalších bude v pondelok rokovať ústredný krízový štáb.

Prezidentka Čaputová považuje doteraz prijaté opatrenia za razantné a veľmi dobré. „V predstihu reagujeme,“ skonštatovala, pričom ocenila disciplinovanosť ľudí. Rovnako ako premiér verí, že počet nových prípadov nebude prudko stúpať. Opatrenia ocenil aj nastupujúci premiér Igor Matovič (OĽaNO), ktorý sa spolu s Pellegrinim zúčastní rokovania krízového štábu. Obaja sa zhodli, že v súčasnej situácii treba spolupracovať.

Koronavírus na Slovensku
31
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM