Politika

KURIOZITA v parlamente: Poslanec rečnil v protiplynovej maske

Počas schôdze Národnej rady SR bolo v parlamente veselo. Jeden z poslancov zvolil netradičnú ochranu dýchacích ciest.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA v parlamente: Poslanec rečnil v protiplynovej maske
Zdroj: TASR/Martina Kriková

Poslanci opozičnej Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) sa netaja tým, že odmietajú nosiť respirátory či rúška. Niekoľkokrát už bol kvôli tomu v parlamente cirkus a poslanci nerešpektujúci opatrenia boli vykázaní z rokovacej sály. A veselo bolo v parlamente aj počas piatkovej (12. 11.) schôdze Národnej rady SR.

Zvláštny protest

Jeden z poslancov ĽSNS dal svoj odpor k respirátorom a rúškam najavo kurióznym spôsobom. Andrej Medvecký (ĽSNS) vystúpil počas rozpravy k pandemickým opatreniam za rečníckym pultom v protiplynovej maske. Podľa neho malo ísť o protest proti noseniu respirátorov. „Dovolil som si dať túto masku, pretože je tu taká panika a myslím, že už nikto nebude mať nič proti tomu," uviedol. Rozprával o fašistickej vláde a o situácii v budúcnosti, kedy budeme musieť nosiť aj takéto masky.

Deň predtým (11. 11.) počas schôdze NR SR Medvecký žiadne prekrytie dýchacích ciest na tvári nemal. Jeho kolega Peter Krúpa si zas ústa prekrýval iba papierovou vreckovkou.

Čelí posmechu

Na kuriozitu upozornili na sociálnej sieti viacerí poslanci NR SR a pridali aj vtipné komentáre. Prvým bol poslanec SaS Miroslav Žiak. „Medvecký ma síce problém s FFP2 ale plynová maska je cool," napísal poslanec na Facebooku.

Príležitosť upozorniť na správanie poslanca si nenechal ujsť ani podpredseda parlamentu Gábor Grendel (OĽaNO) „Keď nevieš zaujať obsahom," napísal k fotke na svojom facebookovom profile.

Ďalšie fotky poslanca nájdete v priloženej galérii.

Poslanec Medvecký počas schôdze NRSR
3
Galéria
Zdroj: TASR/Martina Kriková

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM