Krimi Zo zahraničia

Lesný POŽIAR spôsobil VÝBUCH muničného skladu: Ľudí musia EVAKUOVAŤ

Do hasenia plameňov bolo podľa slov hovorcu miestneho hasičského zboru Jannisa Artopiosa nasadených aj sedem lietadiel a tri vrtuľníky.

Ilustračný obrázok k článku Lesný POŽIAR spôsobil VÝBUCH muničného skladu: Ľudí musia EVAKUOVAŤ
Zdroj: pixabay.com

Evakuáciu obyvateľov nariadili vo štvrtok úrady v strednej časti Grécka, kde došlo k explózii muničného skladu gréckych vzdušných síl. Výbuch spôsobili lesné požiare, ktoré v danej oblasti horia už niekoľko dní, informuje agentúra AFP.

Evakuácia obyvateľov

Výbuch otriasol skladom munície neďaleko prístavného mesta Volos a miestne úrady nariadili evakuácie obyvateľstva z okolitých lokalít.

„Časť muničného skladu v kasárňach (gréckych) vzdušných síl v (meste) Nea Anchialos horí a došlo tam k explózii,“ spresnil hovorca miestneho hasičského zboru Jannis Artopios. Do hasenia plameňov bolo podľa jeho slov nasadených aj sedem lietadiel a tri vrtuľníky.

Stovky požiarov

Aktuálne horí po celom Grécku vyše 500 požiarov, ktoré si vyžiadali už najmenej päť obetí. K šíreniu a vzniku nových požiarov napomáha vietor a horúčavy prevyšujúce 40 stupňov Celzia.

Lesné požiare sú v Grécku v horúcom a suchom letnom období síce bežné, ale podľa vedcov ich rozsah a intenzitu ešte zhoršujú klimatické zmeny.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM