TOS Magazín Cestovanie

Lietať s RYANAIROM? Známy slovenský cestovateľ reaguje na POCHYBNOSTI o ich pilotoch!

Čo je pravdy na rečiach o slabých pilotoch Ryanairu? K téme sa vyjadril jeden z najznámejších a najoceňovanejších slovenských cestovateľov.

Ilustračný obrázok k článku Lietať s RYANAIROM? Známy slovenský cestovateľ reaguje na POCHYBNOSTI o ich pilotoch!
Zdroj: Unsplash.com

Piloti nízkonakladovej leteckej spoločnosti Ryanair ako aj ona samotná sú neraz obsahom diskusií cestujúcich, pričom sú často spochybňované schopnosti pilotov. Hlavný dôvodom sa zdá byť tvrdšie pristávanie, pričom tejto téme sa venuje množstvo diskusií aj na internete.

Tvrdé neznamená zlé

„Čo sa týka tých pristátí, Ryanair má medzi jednotlivými letmi iba 25 minút na zemi, lebo lietadlo, ktoré nelieta, nezarába, logicky. V praxi to znamená, že keď lietadlo príde o desiatej z Londýna, už 10:25 musí letieť naspäť do Londýna. Aby sa zamedzilo meškanie, piloti chcú často pristáť na prvýkrát,“ vyjadril sa k tejto téme známy slovenský cestovateľ a bloger Milan Bardún, známy ako Milan Bez Mapy.

Jeho slová potvrdzujú aj iné reakcie vrátane tých od odborníkov, pričom uvádzajú, že tvrdé pristátie neznamená automaticky zlé, resp. nezvládnuté a v tomto prípade to vôbec nevypovedá o schopnostiach pilotov, ktorí sa týmto spôsobom snažia o rýchlejšie pristátie.

Nové a moderné

„Faktom je, že Ryanair nikdy nemal žiadnu haváriu a nikdy im nespadlo lietadlo,“ uviedol Milan Bez Mapy, ktorý sa prostredníctvom svojho blogu a sociálnych sietí snaží vyvrátiť niektoré cestovateľské mýty, ako je napríklad aj tento.

Zároveň pochválil flotilu Ryanairu, ktorá podľa jeho slov patrí medzi najmladšie v Európe a má nové, moderné, ekonomické a ekologicky úsporné lietadlá.

Samozrejme, ide o nízklonakladovú leteckú spoločnosť, takže cestujúci nemôžu očakávať nadštandardné služby. Ryanair tiež prepadol v prieskume uznávaného magazínu Which? Travel čo sa týka čistoty na palube. Ako však trefne uvádzajú niektorí diskutujúci, dostanete presne to, za čo si zaplatíte. O bezpečnosť sa obávať nemusíte.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM