ELA Správy Rôzne

Lina si odniesla zdražovanie na GRAMÁŽI: Aký osud čaká Horalky či Milu a ďalšie maškrty?

Niektoré keksíky patria bez debaty medzi tradičné maškrty, ktoré poznajú mnohé generácie. Kto má rád orieškové oblátky z pečivárne Sereď, možno si už všimol výraznú zmenu.

Ilustračný obrázok k článku Lina si odniesla zdražovanie na GRAMÁŽI: Aký osud čaká Horalky či Milu a ďalšie maškrty?
Zdroj: Dnes24.sk

Lina je iná, znie televízny reklamný slogan pri obľúbených oblátkach. A naozaj je iná! Kto si pravidelne kupuje oblátky Lina, tak si mohol všimnúť, že sú akési tenšie.

V Sedite potvrdzujú, že k zmene z pôvodných 60 na 50 gramov pristúpili od augusta 2023 a prvé kusy sa začali objavovať na pultoch predajni od septembra 2023.

„Keďže sme chceli, aby pri súčasnom zdražovaní surovín bola Lina stále cenovo dostupná, pristúpili sme k miernemu zníženiu jej hmotnosti s tým, aby sme aj naďalej pri jej výrobe používali len tie najkvalitnejšie suroviny. Veríme, že vám oblátky Lina budú aj naďalej chutiť a zachováte nám vašu priazeň,“ uviedli pre Aktuality.sk pečivárne.

Článok pokračuje pod fotografiou.

Keďže pečivárne chceli ponechať receptúru, neubrať na originálnosti oblátok a zároveň znížiť náklady, Išlo teda o nevyhnutný krok, nakoľko Sedita nechcela meniť zaužívanú receptúru produktu s ozajstnými orechmi či arašidmi.

Zákazníci teda zmeny nepocítia na chuti, keďže v prípade Liny nenahradili jednotlivé suroviny lacnejšími ingredienciami či arómami.

V portfóliu má pečiváreň aj ďalšie známe tradičné oblátkové keksíky. Redukcia gramáže by sa ďalších obľúbených produktov, ako sú Horalky a Mila týkať nemala. „Naše nosné produkty ako Horalky a Mila ostanú bez zmeny gramáže,“ odkazuje na záver Sedita.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM