Zo Slovenska

Majú poslanci nárok na očkovanie? Podľa Kollára sú kritickou infraštruktúrou

Predseda parlamentu hovorí, že je na každom poslancovi, či toto očkovanie využije teraz, alebo až po následnom preočkovaní zdravotníkov či ľudí v staršom veku.

Ilustračný obrázok k článku Majú poslanci nárok na očkovanie? Podľa Kollára sú kritickou infraštruktúrou
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Poslanci Národnej rady (NR) SR sú súčasťou kritickej infraštruktúry, preto majú na očkovanie nárok. Uviedol to predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina).

Jeho hovorkyňa Michaela Jurcová nepotvrdila informáciu, či sa bude konať organizované očkovanie poslancov proti ochoreniu COVID-19. O tom, že sa majú poslanci očkovať 25. januára, informoval Smer-SD.

„Poslanci sa samostatne neurčili za kritickú infraštruktúru, my kritickou infraštruktúrou sme, a tým pádom máme na očkovanie nárok. Je však na každom jednom z nás, či toto očkovanie využije teraz, alebo až po následnom preočkovaní zdravotníkov či ľudí v staršom veku,“ uviedol Kollár.

Hovorca Smeru-SD Ján Mažgút informoval, že ak sa poslanci Smeru-SD chcú dať zaočkovať, strana im odporúča urobiť tak individuálne. Smer-SD považuje „stádovité“ očkovanie poslancov za súčasť propagandy. Strana dodala, že podporuje dobrovoľnosť očkovania.

Foto: ilustračné

Očkovanie na Slovensku

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM