Technológie

Máte predplatený Netflix? Služba priniesla nečakané VYLEPŠENIA

Netflix pri jednom z balíkov priniesol zaujímavé novinky, pričom cenu mesačného predplatného nezvýšil. Týkajú sa zmeny aj vás?

Ilustračný obrázok k článku Máte predplatený Netflix? Služba priniesla nečakané VYLEPŠENIA
Zdroj: Pexels.com

Streamovacia platforma Netflix sa udomácnila aj v slovenských obývačkách. Ponúka tri úrovne predplatného, pričom do tej najvyššej (necelých 12 eur mesačne), aktuálne prináša niekoľko vítaných noviniek.

Zmena sa dotkla všetkých, ktorí majú aktivovaný plán Premium. Netflix sa zameral na kvalitný zvuk a zvýšené pohodlie pri sledovaní na cestách.

Zvuk, ktorý vtiahne do deja

Najvyšší program sa pýši podporou 4K HDR obrazu. Od februára pridáva aj pôsobivejšie zvukové efekty a priestorový zvuk. „S priestorovým zvukom Netflix si teraz naši členovia s Premium užijú ten najkvalitnejší zvukový zážitok, aký je k dispozícii, či už pozerajú doma na televízore alebo počítači, alebo na cestách s telefónom či tabletom,“ informuje Netflix.

Zdroj: YouTube.com

Platforma dodáva, že priestorový zvuk si užijeme na akomkoľvek zariadení bez potreby ďalšieho vybavenia. Dostupný bude pre viac ako 700 najsledova­nejších titulov, medzi ktorými nájdeme napríklad Stranger Things, The Watcher, Wednesday a Knives Out: Glass Onion.

Ak si chcete vychutnať vylepšené tituly, pri filmoch a seriáloch treba hľadať nový znak priestorového zvuku. V prípade, že by ste chceli zobraziť celý zoznam titulov s priestorovým zvukom, do vyhľadávača na Netflixe stačí zadať „spatial audio“.

Filmy a seriály na cestách

Netlix sa rozhodol pre mierne uvoľnenie pravidiel pri sťahovaní. Pokiaľ ste chceli sťahovať obsah a pozerať ho aj bez pripojenia na internet, doteraz ste tak mohli spraviť maximálne na štyroch zariadeniach.

Od februára sa limit zdvihol až na šesť zariadení. Užitočné to môže byt v prípade, že plánujete vyraziť na cesty a nemáte dostatočné dátové pokrytie. Obľúbené tituly si tak môžete vopred stiahnuť a užiť si ich aj na miestach bez pripojenia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM