Aktualizované han Správy Zo Slovenska

Matovič ako posol zlých správ: Ohlásil rekordné čísla nakazených! Dobiehame Čechov?

Premiér Slovenska Igor Matovič na sociálnej sieti ako prvý odtajnil počet nových prípadov za včerajšok (streda 14.10.). Počet nových prípadov je 1 929!

Ilustračný obrázok k článku Matovič ako posol zlých správ: Ohlásil rekordné čísla nakazených! Dobiehame Čechov?
Zdroj: TASR/AP

Podľa lídra strany OĽANO je to dramatický nárast oproti minulému týždňu. Číslo 1 929 vyšlo z 12 502 testov, čo je podľa Matoviča o 63 % viac ako pred týždňom.

Prísne opatrenia

Rekordné číslo prišlo práve v deň, kedy na Slovensku začali platiť od šiestej hodiny ráno prísnejšie opatrenia v boji s novou vlnou koronavírusu. „Vývoj na Slovensku "kráča“ 14 dní za Českom,„ tvrdí Matovič na Facebooku a dodáva: "Verím, že vy ste iní a záleží vám na živote a zdraví kohokoľvek cudzieho viac ako na vašom dočasne obmedzenom práve ísť si sadnúť do baru, reštaurácie či ľudskom práve ísť si zacvičiť do fitka.“

Blížime sa k Česku

Matovič zavesil k svojmu príspevku na Facebooku aj fotky, ktoré sú z českej nemocnice. „Toto sú fotky z nemocnice z Uherského Hradišťa na hraniciach so Slovenskom. Momentálne majú 93 Covid-19 pacientov a zdravotníci sú na pokraji fyzických a psychických síl,“ zvestuje premiér, čím dáva najavo, že „ideme“ českým smerom.

„Prosím, nepočúvajte teraz akokoľvek ľúbivé vábenie sirén, ale zomknime sa za ľuďmi, ktorí infektológiu a epidemiológiu študovali a vedia, čo musíme dnes na zvládnutie epidémie robiť. Chráňme spolu zdravie a životy najzraniteľnejších. A keď sa nám to spoločne podarí, potom budete mať ešte kopu času načúvať sirénam. Ale na ich bludy už nikto potom nebude doplácať životmi,“ dodal.

Ďalšie čísla

Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke informuje, že z ochorenia COVID-19 sa vyliečilo ďalších 217 pacientov. V súvislosti s novým koronavírusom pribudlo 5 úmrtí, ich celkový počet sa tak na Slovensku zvýšil na 71.

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR na svojej sociálnej sieti priblížilo, že najviac pozitívnych prípadov bolo v Žilinskom kraji (523), nasleduje Prešovský kraj (451), Trnavský (236), Košický (211), Trenčiansky (162), Banskobystrický (139), Bratislavský (127) a Nitriansky kraj (80). Je medzi nimi 1045 žien a 884 mužov, sú vo veku od niekoľkých mesiacov do 99 rokov.

V nemocniciach je hospitalizovaných 509 pacientov, potvrdené ochorenie COVID-19 má 424 z nich. Na JIS je 18 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 49 pacientov.

Celkový počet pozitívne testovaných ľudí na Slovensku je doteraz 24 225, od začiatku vypuknutia ochorenia sa u nás urobilo 580 235 labora­tórnych testov. Aktívnych prípadov ochorenia je na Slovensku aktuálne 17 228.

Dva rekordy: 1 929 ľudí pri 12 502 testoch, to je naďalej dramatický rast - 63% voči minulému týždňu. Toto sú foto (hn)...

Posted by Igor Matovic on Thursday, October 15, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM