ELA Správy Politika

Matovič pozdravuje z OBLAKOV: Ak mafoši dnes vyhrajú, príde FACHMAN i SUPER minister financií

Poslanci dnes po týždni pokračujú odvolávaním ministra financií Igora Matoviča. Ten si verdikt priamo v parlamente nevypočuje.

Ilustračný obrázok k článku Matovič pozdravuje z OBLAKOV: Ak mafoši dnes vyhrajú, príde FACHMAN i SUPER minister financií
Zdroj: Facebook.com/Igor Matovic

Nekonečné odvolávanie ministra financií Igora Matoviča. Celý humbug okolo neho sa začal ešte v stredu minulý týždeň. Po siahodlhých hodinách jeho rečnenia sa následne malo hlasovať vo štvrtok.

Odletel…

To sa odložilo opäť pre jeho nekonečný rečnícky prejav a napokon aj pre kolaps poslanca OĽaNO. Minister tak získal týždeň na to, aby presvedčil kľúčových poslancov, aby ho vo funkcii podržali.

Igor Matovič nebude na dnešnom hlasovaní o svojom odvolávaní. Ráno svojich kolegov pekne pozdravil z lietadla a odcestoval na schôdzku ministrov financií EÚ do Luxemburgu.

„Ranný pohľad za Slovenskom. Dnes za chvíľku začínam pracovnými raňajkami financmajstrov EPP, Európskej ľudovej strany … a pokračujem na ECOFINe, rokovaní všetkých ministrov EÚ … dávame dokopy všetky možné finančné zdroje do boja s energetickou cunami. A zatiaľ doma bude dnes uvedený do úradu 4. fachman miesto saskárov – parádny minister školstva … a ak mafoši dnes vyhrajú, tak čoskoro aj nový určite super minister financií.),“ napísal v statuse Matovič na sociálnej sieti. O odvolávaní Igora Matoviča sa má hlasovať dnes po 11. hodine.

Bude dosť hlasov?

Za odvolanie Igora Matoviča by okrem donedávna koaličnej SaS mali hlasovať aj opozičné strany Smer, Hlas, aj nezaradení poslanci Tomáš Valášek, Miroslav Kollár a poslanci Hlasu. Podržať by ho mali vlastní, teda OĽaNO, tiež Sme rodina a Za ľudí.

Zatiaľ to vyzerá na veľmi tesné pomery, keďže za odvolanie je 73 – 74 poslancov, potrebných je až 76 hlasov.

Matovič si však mohol zavariť výrokmi, ktoré vyslovil pri svojej obhajobe, poštvať proti sebe zopár skalných priaznivcov, najmä Juraja Šeligu a Janu Žitňanskú zo Za ľudí alebo Kristiána Čekovského a Moniku Kozelovú z OĽaNO.

Matovič je podľa Šeligu pod obrovským, aj mediálnym tlakom. „Napriek tomu si myslím, že ho to neoprávňuje na prirovnania, ktoré zazneli v pléne Národnej rady SR,“ vyhlásil v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O päť minút 12.

Myslí si, že Matovič je novinárom dlžný ospravedlnenie. Zopakoval, že je za návrat SaS do koalície. „Pre mňa je aj v opozícii prvý partner, s ktorým sa chcem dohodnúť,“ podotkol s tým, že dôležité je prijímanie reforiem.

„Nesúhlasíme so stupňovaním agresivity medzi demokratmi a to ani zo strany OĽaNO, a preto sa nezúčastníme hlasovania o návrhu strany SaS na odvolanie Igora Matoviča,“ vyhlásilo deväť poslancov OĽaNO vrátane Kozelovej a Čekovského.

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM