han Zo Slovenska

Matovič spomína na kardinála Tomka, ale NEOVLÁDOL sa: Koho nazval ÚBOŽIAKOM?

Aj ministra financií Igora Matoviča zasiahla smutná správa o smrti kardinála Jozefa Tomka, ktorý zomrel vo veku 98 rokov v Ríme.

Ilustračný obrázok k článku Matovič spomína na kardinála Tomka, ale NEOVLÁDOL sa: Koho nazval ÚBOŽIAKOM?
Zdroj: Facebook.com/Igor Matovič

Ako už býva u lídra OĽANO zvykom, svoje pocity zhrnul do statusu na Facebooku. „Zomrel veľký človek,“ napísal Matovič.

Príbeh o zmrzline

Bývalý premiér sa v príspevku rozpísal o tom, ako v roku 2014 išiel do Ríma s manželkou Pavlínkou aj s partiou ľudí z obce Harichovce. Nedalo im a skúsili sa ozvať priamo kardinálovi na mieste, kde býval. Po zazvonení na zvonček bol Matovič suverénny. „Ozvala sa sestrička po taliansky a ja po slovensky, že či pán kardinál Tomko nie je náhodou doma?“ opisuje situáciu Matovič.

Následne už dostal odpoveď v slovenčine, že čo by si želali. „Nič, len sme ho chceli pozvať na zmrzlinu,“ pokračuje Matovič, ktorý dodal, že napokon mu sestrička poradila, aby kardinála Tomka počkali o pol ôsmej, kedy chodil na prechádzku po Námestí sv. Petra.

Napokon sa Matovič s manželkou a ďalšími Slovákmi kardinála dočkali. „Popísali sme mu, ako sme na neho striehli, ako sme to vyhútali so sestričkou a smial sa spolu s nami. Strávili sme s ním viac ako hodinu a veľmi dobre sa počúval. Vtedy mal 90 rokov, napriek tomu bol plný života, vtipu a s úplne jasnou mysľou,“ doplnil Igor Matovič.

Na záver nezabudol dodať: „Ďakujem za tie chvíle, ďakujem za váš príkladný život. Odpočívajte v pokoji a myslite na nás, svojich rodákov.“

Potom to prišlo

Po zverejnení statusu sa v komentároch pod ním objavili rôzne názory, ale jeden z nich Igor Matoviča poriadne rozzúril. „A v čom bol veľký? V živote nepracoval, robil pre mafiu, čo kryje pedofilov. Vy pokrytec, hanbite sa,“ stálo v komentári používateľa menom Jennifer.

Práve táto reakcia dohnala Matoviča k tomu, aby na ňu reagoval. „Si úbožiak,“ odpovedal minister.

Ďalšie aktuálne témy

Zomrel Veľký Človek V tento smutný deň chcem Vám priniesť jeden malý trošku úsmevný príbeh z Ríma z roku 2014. Boli sme...

Posted by Igor Matovic on Sunday, August 7, 2022
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM