Politika

Matovič: Sputnik je dnes vakcína MŔTVOLA. Hlupáci odstrašili státisíce ľudí

Myslí si, že v ďalšom priebehu vakcinácie je potrebné využiť každú možnosť, ako zrýchliť a zefektívniť očkovanie.

Ilustračný obrázok k článku Matovič: Sputnik je dnes vakcína MŔTVOLA. Hlupáci odstrašili státisíce ľudí
Zdroj: Facebook.com/igor.matovic.7

Dovoz ruskej vakcíny Sputnik V a snaha zaviesť očkovanie touto očkovacou látkou mali význam. Povedal to expremiér a minister financií SR Igor Matovič (OĽANO) v diskusnej relácii televízie TA3 V politike. „Určite to stálo za to,“ zdôraznil.

Podlá propaganda

Oveľa menšie reálne počty tých, ktorí sa Sputnikom zaočkovať dajú, v porovnaní s proklamovanými očakávaniami pripisuje Matovič „podlej propagande“ proti Sputniku a odsúvaniu možnosti očkovať sa ním. „Je to veľká škoda, že hlupáci odstrašili státisíce ľudí. A platí, že touto vakcínou sa chceli dať zaočkovať tí, ktorí inú vakcínu odmietali,“ zdôraznil.

Výsledkom podľa neho je, že títo ľudia sa zaočkovať vôbec nedajú. V dôsledku antikampane postihol Sputnik podľa Matoviča na Slovensku rovnaký osud ako AstraZenecu. „AstraZeneca je dnes vakcína de facto mŕtvola ako Sputnik,“ povedal.

Myslí si, že v ďalšom priebehu vakcinácie je potrebné využiť každú možnosť, ako zrýchliť a zefektívniť očkovanie. Pripustil, že určitá skupina ľudí sa však za žiadnych okolností zaočkovať nedá.

Odmeňovanie zaočkovaných

V súvislosti s finančnými nákladmi na odmeňovanie zaočkovaných prostredníctvom sprostredkovacieho bonusu a očkovacej lotérie vyhlásil, že ministerstvo financií bude veľmi rado, ak sa týmto spôsobom vyplatí čo najviac peňazí. „Čím viac vyplatíme, tým viac zaočkovaných budeme mať a každý očkovaný sa ráta,“ zdôraznil.

Zopakoval, že nepovažuje za správne, aby tí, ktorí sa nechcú dať zaočkovať, mali byť k tomu nútení tým, že majú platiť za testy. „Antigénové testy by mali byť naďalej zadarmo a mala by byť zachovaná dostatočná dostupnosť testovacích miest,“ povedal Matovič, poukazujúc na prax v iných krajinách.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM