han Zo Slovenska

PREDPOVEĎ počasia na predĺžený víkend: Bude chladno alebo udrú tropické horúčavy?

Hneď na začiatku prázdnin nás čaká trojdňový víkend. Aké bude počasie?

Ilustračný obrázok k článku PREDPOVEĎ počasia na predĺžený víkend: Bude chladno alebo udrú tropické horúčavy?
Zdroj: www.pixabay.com

Horúčavy zasiahnu Slovensko aj v nasledujúcom týždni. Avizuje to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Ako to bude vyzerať na Slovensku v sobotu, nedeľu a pondelok?

„V numerických predpovedných modeloch silnie signál na ďalšiu vlnu horúčav. Jej intenzita a dĺžka je ešte otázna, no niekoľkým horúcim dňom sa v priebehu budúceho týždňa s vysokou pravdepodobnosťou nevyhneme,“ uvádzajú meteorológovia na sociálnej sieti.

Podľa portálu imeteo.sk to na sobotu vyzerá takto: „Jasno až polooblačno. Viac oblačnosti najmä na severe a východe a tu ojedinele prehánky alebo búrky. Teploty budú od 21 do 27 stupňov.“

Budú aj tridsiatky

Tí, ktorí sa nevedia dočkať pravého leta, si prídu na svoje v nedeľu. „Jasno až polooblačno. Popoludní na východe možnosť prehánok alebo búrok, teploty sa vyšplhajú od 23 do 30 stupňov Celzia,“ hlási imeteo.sk na štvrtý júlový deň. Od tohto dňa sa tak skoro horúcich dní nezbavíme.

Ďalšie aktuálne témy

Horúci sviatok

Letné horúčavy by sme mali pocítiť v pondelok na štátny sviatok. „Bude jasno až polojasno. Popoludní v horských oblastiach možnosť prehánok či búrok. Teploty vystúpia na 25 až 31 stupňov Celzia,“ informuje portál imeteo.sk.

FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Čo sa deje na Slovensku?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM