Barbara Dallosová Magazín

Matovič velebí násilie na Oscaroch: Will Smith má GULE, Chris Rock je zbabelý BLBEČEK!

Matovičovo kontroverzné vyjadrenie plné expresívnych výrazov vyvolalo vášnivé reakcie. Ľudia neverili, že to môže minister myslieť vážne.

Ilustračný obrázok k článku Matovič velebí násilie na Oscaroch: Will Smith má GULE, Chris Rock je zbabelý BLBEČEK!
Zdroj: TASR(Dano Veselský)/TASR(AP)

Tohtoročné udeľovanie Oscarov sa zapíše do histórie hrubým písmom. Zábery, na ktorých dáva herec Will Smith facku moderátorovi akcie a komikovi Chrisovi Rockovi, obleteli svet. A rozdelili ľudí na dva tábory.

Hollywoodskej hviezde praskli nervy po tom, čo Rock nevhodne zavtipkoval o jeho manželke. A na internete to začalo vrieť. Jedni tvrdia, že Will Smith sa hrdinsky zastal svojej ženy, iní, že násilie nič nerieši.

Matovič v tom má jasno

Minister financií Igor Matovič patrí evidentne do tej prvej skupiny. Uverejnil status, v ktorom vyjadril otvorenú podporu Smithovi. A ako to už na Facebooku Igora Matoviča býva, s komentármi sa roztrhlo vrece.

Will Smith sa Chrisovi Rockovi neskôr ospravedlnil. Podľa nášho expremiéra to robiť nemal. Matovič, ako obvykle, nešetril emočne nabitými slovnými zvratmi a Chrisa Rocka nazval zbabelým blbečkom.

„Will Smith je chlap na správnom mieste, nemá sa za čo nejakému zbabelému blbečkovi ospravedlňovať. Viem, že do trápnučkého sveta obdivujúceho zoženštilých akožechlapov, jedna chlapská nepatrí … ale mne je manžel, ktorý sa zastane verejne svojej manželky, sympatický,“ uviedol Matovič v statuse, ktorý vyvolal vášnivé reakcie.

Matovič ešte dodal, že facka za sprosté vtipy na chorobu ženy je fajn a že Will má gule, na rozdiel od tých, ktorí ho pohoršene odsudzujú.

Facka od Belousovovej

Niektorí komentujúci sa s Matovičovým názorom stotožňujú a Will Smith je pre nich hrdina chrániaci česť svojej manželky. Väčšina užívateľov sa ale do ministra poriadne obula. Ľudia sa v komentároch pohoršovali, že politik, ktorý má byť vzorom, propaguje násilie ako dobré riešenie.

„To, či si to zaslúžil, je jedna vec, ale ďalšia je, že udeľovanie Oscarov nie je krčma v Mojmírovciach. Pozerajú to aj deti a keď verejný činiteľ ako Ty podporuje verejne násilie, tak sme teda ako spoločnosť dopadli a deti si budú myslieť, že keď sa im niečo nepáči, môžu v škole každému jednu streliť,“ vyčistil Matovičovi žalúdok jeden z komentujúcich. V podobnom duchu sa nieslo a množstvo ďalších príspevkov pod statusom.

Niektorí ľudia sa ale dobre bavili. Viacerým Slovákom totiž škandál z Oscarov pripomenul podobnú udalosť z nášho parlamentu.

„Niečo ako keď Anča Malíková napáli v parlamente jednému zbabelcovi z Trnavy,“ napísal do komentára Milan.

Upozornil tým na situáciu spred rokov, keď dostal Igor Matovič facku od Anny Belousovovej (predtým Malíkovej). Dôvodom bolo, že ju v jednom zo svojich článkov nazval „Ančou“.

Škandalózne Oscary

Na celej situácii z tohtoročného udeľovania cien je bizarné to, že aktér potýčky, Will Smith, si nakoniec aj odniesol svojho prvého Oscara. Dostal ho za najlepší mužský herecký výkon vo filme King Richard. Smith sa za incident ospravedlnil už počas svojej ďakovnej reči, neskôr ospravedlnenie aj zverejnil na Instagrame.

Rozbuškou celej situácie bol vtip Chrisa Rocka o vzhľade Smithovej manželky. Jej krátky účes prirovnal k filmovému účesu vojačky Demi Moore vo filme G. I. Jane. Jada Pinkett Smith však trpí chorobou, ktorá spôsobuje vypadávanie vlasov.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Will Smith je chlap na správnom mieste, nemá sa za čo nejakému zbabelému blbečkovi odpravedlňovať. Viem, že do...

Posted by Igor Matovic on Friday, April 1, 2022
Zdroj: YouTube.com

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM