Monika Hanigovská Magazín

Nezabudnuteľná noc Oscarov: Will Smith dal FACKU kolegovi, jeho syn sa ho zastal, VIDEO

Počas odovzdávania Oscarov bolo veľmi rušno! Počin hereckej hviezdy mnohých šokoval. Jeho syn to však vidí inak.

Ilustračný obrázok k článku Nezabudnuteľná noc Oscarov: Will Smith dal FACKU kolegovi, jeho syn sa ho zastal, VIDEO
43
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Oscarová noc 2022 bola iná než tie doterajšie! Všetkých zatienila reakcia Willa Smitha, ktorý dosť drsne reagoval na slová známeho komika.

Facka, ktorá obletela svet

Americká hviezda, ktorá si zahrala vo filmoch ako Muži v čiernom, Sedem životov alebo napríklad Ja, robot, strelila poriadnu za ucho komikovi Chrisovi Rockovi. Čo ho k tomu viedlo?

Will Smith si mal pôvodne len prevziať zlatú sošku za najlepší mužský herecký výkon, a to za film King Richard. No všetko zatienil jeho fyzický útok, ktorý šokoval celý svet. Na pódiu v priamom prenose udrel Rocka, ktorý vtipkoval o vzhľade jeho manželky. Jej krátky účes prirovnal k filmovému účesu vojačky Demi Moore vo filme G. I. Jane.

Po facke sa opäť posadil medzi hereckých kolegov a stihol ešte dvakrát zakričať: „Meno mojej manželky si neber do svojich pos*atých úst!“

Píše portál The Guardian. Jada Pinkett Smith trpí chorobou, ktorá spôsobuje vypadávanie vlasov. Herec sa neskôr za tento incident počas ďakovnej reči ospravedlnil.

Článok pokračuje pod VIDEOM.

Zdroj: YouTube.com

Takto to robíme, napísal syn Smitha

Reakcie boli rôzne, no herca sa ihneď zastal jeho 23-ročný syn Jaden Smith, ktorý na Twitteri niekoľko minút po facke napísal stručný, no jasný odkaz: „A takto to robíme.“

Niektorí jeho kolegovia však po jeho útoku ostali zhrození. Herec LaKeith Stanfield pre Vanity Fair povedal: „Bolo to šialené. Neviem… bolo to neskutočné.“

„Násilie nie je v poriadku. Útok nie je nikdy riešením,“ napísala na Twitteri zase herečka Sophia Bush.

Veľa ľudí sa postavilo za komika a pod videom, ktoré sa stalo virálnym doslovne cez noc, začali pribúdať veľmi rýchlo komentáre na jeho obranu. „Chris Rock bol drsný, ale to si nevyžaduje útok,“ napísal jeden z fanúšikov oscarovej noci pod videom. „Pre Willa to bolo trápnejšie ako pre Rocka. Zvládol to dobre a zachoval to profesionálne (po facke, pozn. red.),“ myslí si ďalší.

Kto si odniesol Oscara?

Napriek nepredvídateľnému rozruchu sa mnohí tešili z ocenenia. Oscara si odniesla Ariana DeBoseová za najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe v snímke West Side Story. Will Smith získal Oscara za najlepší mužský herecký výkon, a to vo filme King Richard.

Odborná porota udelila nepočujúcemu hercovi Troyovi Kotsurovi cenu za najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe vo filme s názvom CODA, pričom ten istý film získal Oscara za najlepší adaptovaný scenár, ktorý si prevzala Sian Hederová.

Najlepším animovaným filmom sa stalo dielo Encanto, cenu za najlepší cudzojazyčný film získal japonský film Drive My Car. Cenu za pôvodný scenár k filmu Belfast si odniesol Kenneth Branagh.

Odborná porota udelila Oscara aj krátkometrážnemu dokumentárnemu filmu The Queen of Basketball, animovanému krátkometrážnemu filmu The Windshield Wiper a krátkemu film The Long Goodbye.

Najlepším dokumentárnym filmom sa stala snímka Summer of Soul. Cenu za kostýmy si odniesla filmová snímka Cruella.

Americký sci-fi film Duna získal hneď niekoľko Oscarov, a to za zvuk, hudbu, strih, vizuálne efekty, výpravu a kameru.

Sošku za najlepšiu pôvodnú pieseň získala 20-ročná Britka Billie Eilish za úvodnú skladbu k filmu Nie je čas zomrieť.

Mohlo by vás zaujímať:

94. ročník odovzdávania Oscarov
43
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM