Zo Slovenska

Milan Krajniak prehovoril o svojej budúcnosti: Bude súčasťou novej vlády?

Bývalý minister práce Milan Krajniak v polovici marca prekvapil a podal demisiu. Vráti sa teraz na tento post?

Ilustračný obrázok k článku Milan Krajniak prehovoril o svojej budúcnosti: Bude súčasťou novej vlády?
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Bývalý minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) nebude súčasťou novej vlády. Potvrdil to v pondelok (29. 3.) na sociálnej sieti. Krajniak podal demisiu na poste ministra práce v čase koaličnej krízy.

„Po dôkladnom zvážení som sa rozhodol, že nebudem členom vlády Eduarda Hegera. Aj preto, že som dal demisiu s vedomím, že podávam demisiu, a nie ako ‚vydierku‘ s tým, že sa okamžite ‚hlásim do služby‘. To je moja reflexia posledných týždňov,“ napísal na sociálnej sieti.

Poukázal pri tom na to, že za posledné tri týždne rôzni politici vyzývali iných politikov na sebareflexiu. „Žiadali od iných, aby sa zmenili, namiesto toho, aby začali od seba,“ dodal s tým, že on sám začal od seba a podal demisiu. Novú vládu ale bude v parlamente podporovať. „Eduarda Hegera mám rád a považujem ho za čestného človeka. Želám mu v pozícii premiéra i v osobnom živote všetko dobré," dodal.

Konštruktívne riešenia

Hnutie Sme rodina podľa Krajniaka počas celého roka pristupovala k riešeniu pandémie a problémov Slovenska konštruktívne. „Rezort, ktorý som viedol, konkrétne pomohol státisícom ľudí a podarilo sa nám ochrániť životy a zdravie tisícov ľudí, ktorí žijú v domovoch sociálnych služieb. Napriek pandémii sa nám podarilo zachrániť tisíce pracovných miest a pripravili sme zákony, ktoré vytvárali lepší priestor na život rodín na Slovensku,“ napísal v statuse.

„Nežiadali sme demisie od iných, nikoho sme nevydierali, snažili sme sa nájsť konštruktívne riešenie v každej situácii,“ dodal s tým, že koalícia sa aj s ich prispením v nedeľu (28. 3.) dohodla na pokračovaní.

Prečítajte si aj

SEBAREFLEXIA A TEBAREFLEXIA Za posledné tri týždne rôzni politici vyzývali iných politikov na sebareflexiu. Inými...

Posted by Milan Krajniak on Monday, March 29, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM