Aktualizované han Politika

Premiér odchádza, na jeho miesto prichádza Heger! ODKAZ Matoviča: Nebojte sa, dobre bude!

Vyhlásenie k aktuálnej politickej situácii! Premiér Igor Matovič (OĽaNO) navrhuje svoju výmenu s ministrom financií Eduardom Hegerom (OĽaNO).

Ilustračný obrázok k článku Premiér odchádza, na jeho miesto prichádza Heger! ODKAZ Matoviča: Nebojte sa, dobre bude!
Zdroj: Facebook.com/Správy RTVS

Pred novinárov, ktorí nemohli dávať žiadne otázky, sa postavili štyria politici. Už spomínaný Matovič s Hegerom, líder strany Sme rodina Boris Kollár a vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí).

Novinky v koalícii

„Rozhodol som sa, že zabudnem na požiadavky koaličných strán a ukázať gesto. Kto do teba kameňom, ty do neho chlebom. Chcem preto poďakovať strane Za ľudí, že splnili to, čo sme sa debatovali. Žiaľ, v strane SaS tak neurobili. Nebudeme však žiadať žiadne podmienky, ale zamierame sa na to, aby sa koalícia mohla zomknúť a ďalej pracovať pre ľudí, čiže aby sme ľudí ďalej netrápili našimi problémami,“ vyhlásil Igor Matovič

„Navrhol som, aby prišla výmena s Eduardom Hegerom. Je to dobrý človek a môžeme mu plne dôverovať,“ dodal Matovič.

Slová Matoviča

„Ide mi vždy na prvom mieste o záujem Slovenska, potom hnutia OĽANO a až potom sú to moje vlastné záujmy. Všetkým ľuďom, ktorí ma volili a prežívajú posledné týždne, poviem bez rúška: Nebojte sa, dobre bude!“ teatrálne dodal líder hnutia OĽANO a na chvíľku si naozaj dal dole respirátor.

Premiér ozrejmil, že aj predsedníctvu hnutia OĽANO už predostrel návrh na svoju výmenu s Hegerom vo vláde. Pripomenul, že vládna kríza vznikla pri dovezení 200-tisíc dávok vakcíny Sputnik V. „Potom vám niekedy toto číslo pripomeniem, ak by k tejto výmene na našich postoch prišlo, ale vtedy vám ho už pripomeniem z postu ministra financií,“ dodal.

„Túto výzvu prijímam a podporu si vážim,“ povedal Heger a doplnil: „Chcem sa stretnúť s Richardom Sulíkom a požiadať ho o podporu.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si aj toto:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM