han Šport

MIMORIADNE smutná správa: Vlhová už ďalšiu medailu na olympiáde nepridá! Čo sa STALO?

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová nenastúpi na alpskú kombináciu a na ZOH v Pekingu už nebude súťažiť. Čerstvú olympijskú víťazku v slalome trápi zápal členkovej šľachy.

Ilustračný obrázok k článku MIMORIADNE smutná správa: Vlhová už ďalšiu medailu na olympiáde nepridá! Čo sa STALO?
20
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Vlhová mala alpskou kombináciou (17. februára) zavŕšiť svoje olympijské účinkovanie. Jej tréner Mauro Pini vysvetlil rozhodnutie skončiť tým, že má pretrvávajúce bolesti zapálenej členkovej šľachy ľavej nohy. Pre tento problém vynechala piatkový super-G a nenastúpila ani na sobotňajší prvý tréning zjazdu.

Radšej sa šetrí

„Petra sa rozhodla neštartovať v kombinácii v dôsledku zhoršenia zápalu členkovej šľachy. Tento zápal ovplyvňoval jej prípravu už v predchádzajúcich týždňoch. Petra nechcela, aby sa táto situácia na olympiáde ešte zhoršila, pretože do konca sezóny máme pred sebou ešte dôležité ciele. Vráti sa na Slovensko, kde absolvuje liečbu. Plánuje stráviť niekoľko dní doma, aby sa o olympijské emócie podelila so svojimi blízkymi a aby získala energiu, potrebnú na náročný záver seriálu Svetového pohára,“ uviedol Pini v tlačovej správe SOŠV.

Vlhovej tréner dodal, že zápal trápi Petru už od novembra. V Jen-čchingu sa jej po slalome zhoršil. Keď skúsila deň po olympijskom víťazstve trénovať, bolesť bola príliš silná. Preto sa Petra a jej tím v nedeľu ráno definitívne rozhodli, že na olympijských tratiach už jazdiť nebude, informuje SOŠV.

Zo štyroch len dve

Z pôvodne plánovaných štyroch disciplín tak Vlhová štartovala len v dvoch. V obráku obsadila 14. miesto a v dramatickom slalome zvíťazila. Teraz sa začnú riešiť záležitosti okolo jej návratu na Slovensko.

V seriáli SP už v predstihu získala malý glóbus za celkové víťazstvo v klasifikácii slalomu a stále má reálnu šancu úspešne zabojovať aj o obhajobu veľkého glóbusu z vlaňajšej sezóny.

V celkovej klasifikácii je s 1009 bodmi priebežne druhá, pričom na vedúcu Američanku Mikaelu Shiffrinovú (1026) stráca len 17 bodov. Tretia Talianka Sofia Goggiová má na Slovenku už 240-bodový odstup (769).


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zlatá medaila na krku Petry Vlhovej
20
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM