han Zo Slovenska

Veľká RAZIA policajtov: Po pandemických opatreniach si teraz posvietia na NIEČO iné!

Na cestách pribudne od piatka viac policajtov. Zvýšené kontroly sa budú uskutočňovať do 6. marca.

Ilustračný obrázok k článku Veľká RAZIA policajtov: Po pandemických opatreniach si teraz posvietia na NIEČO iné!
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Policajti sa zamerajú predovšetkým na kontrolu dodržiavania rýchlosti jazdy motorových vozidiel, spôsobu jazdy vodičov, dodržiavania pravidiel cestnej premávky vodičmi motocyklov a ich spolujazdcami, dodržiavania povinností vodičov voči chodcom a cyklistom, dodržiavania povinností chodcov a cyklistov v cestnej premávke.

Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Dohľad budú policajti podľa Bárdyovej vykonávať v dňoch a v časoch, keď dochádza najčastejšie k dopravným nehodám, a to najmä v skorších ranných hodinách, za súmraku a v noci cez víkendy.

„Do týchto opatrení nasadíme maximálne možné počty policajtov služby dopravnej, poriadkovej a železničnej polície. Zapojíme aj všetky technické prostriedky na odhaľovanie a dokumentovanie priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky,“ približuje Bárdyová.

Tvrdí, že polícia využije aj inštitút objektívnej zodpovednosti. Znamená to, že koho pri páchaní priestupkov nezastavia policajti priamo na mieste, príde mu pokuta domov poštou.

„Polícia bude aj naďalej analyzovať a vyhodnocovať dopravnobezpeč­nostnú situáciu a tomu prispôsobovať aj opatrenia v cestnej premávke,“ poznamenala hovorkyňa.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM