han Zo Slovenska

Minister Káčer apeluje na VYŠETRENIE útokov proti novinárom: Od januára ich zomrelo vyše 70!

Šéf rezortu diplomacie Rastislav Káčer opätovne vyzýva na dôkladné vyšetrenie útokov namierených proti novinárom a vyvodenie zodpovednosti voči ich páchateľom.

Ilustračný obrázok k článku Minister Káčer apeluje na VYŠETRENIE útokov proti novinárom: Od januára ich zomrelo vyše 70!
Zdroj: TASR/Dano Veselský

„Vo svetle ozbrojených konfliktov po celom svete vidíme, že úloha slobodných médií a novinárov nebola nikdy dôležitejšia,“ zdôraznil Káčer pri príležitosti Medzinárodného dňa ukončenia beztrestnosti za trestné činy proti novinárom.

Zároveň upozornil na rastúci počet hrozieb, ktorým novinári a ďalší mediálni pracovníci čelia v online aj offline priestore.

TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

Desiatky úmrtí

Tento rok podľa neho zatiaľ priniesol alarmujúcu štatistiku. „Tá poukazuje na vyše 70 úmrtí novinárov, ktorí prišli o život pri výkone svojho povolania. Opätovne preto vyzývam na dôkladné vyšetrenie útokov namierených proti novinárom a vyvodenie zodpovednosti voči ich páchateľom,“ vyhlásil Káčer.

Slovensko ako člen Koalície pre slobodu médií a ďalších medzinárodných platforiem podporuje podľa MZVEZ slobodu médií doma i vo svete.

Zároveň sa spoločne s novinárskymi organizáciami podieľa na konkrétnych projektoch na ochranu novinárov v oblasti právnej, fyzickej aj kybernetickej bezpečnosti.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM