Rastislav Búgel Zo Slovenska

Mladí sa už na niektoré filmy NEMUSIA dostať! Kiná začali KONTROLOVAŤ vek návštevníkov

Na Slovensku začala platiť nová vyhláška, ktorá sprísnila vekové obmedzenia. Mladších divákov môžu pri vstupe do kina prekvapiť kontroly.

Ilustračný obrázok k článku Mladí sa už na niektoré filmy NEMUSIA dostať! Kiná začali KONTROLOVAŤ vek návštevníkov
Zdroj: Freepik.com/master1305

Na Slovensku na začiatku roka začala platiť nová vyhláška. Tá sprísňuje vekové obmedzenie na niektoré filmy. Prispôsobiť sa jej tak museli aj naše kiná.

Sieť kín CINEMAX na sociálnej sieti Instagram upozorňuje na vekový limit pri vybraných filmoch s nevhodnosťou od 15 a od 18 rokov.

Nepomôže im ani „dospelák“

„Pri filmoch s nevhodnosťou do 18 rokov nie je návšteva mladších osôb možná ani so súhlasom zákonného zástupcu, alebo v sprievode dospelej osoby,“ píše CINEMAX.

Ďalšie obmedzenie

Pokiaľ ide o filmy s vekovou nevhodnosťou do 15 rokov, mladší ako 15 rokov si film môže pozrieť, ak dosiahol vek aspoň 12 rokov a je v sprievode zákonného zástupcu alebo dospelej osoby.

Peniaze nevrátia

„Personál kina je oprávnený požadovať preukázanie veku zákazníka vo vzťahu k vekovým obmedzeniam prístupnosti na jednotlivé predstavenia. Pracovník kina je oprávnený zamedziť vstupu osôb, ktoré nesplňujú určenú vekovú hranicu pre prístupnosť jednotlivých filmov,“ informovala sieť kín s tým, že v takomto prípade nemá zákazník nárok na kompenzáciu.

„Na základe viacerých otázok ohľadom vekovej prístupnosti na vybrané filmy, by sme radi dali do pozornosti, že kiná CINEMAX sa riadia výlučne na základe zákona a vyhlášky, ktorá platí od 1.1. 2024,“ dodáva CINEMAX.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Twitter.com/Erik Korsas
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM