Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Na dovolenkárov na plážach útočí AGRESÍVNY jedinec: Od tohto zvieraťa by ste to nečakali

Po správach o útokoch žralokov prichádza ďalšie nebezpečenstvo. Problémom je, že zviera je mimoriadne rýchle.

Ilustračný obrázok k článku Na dovolenkárov na plážach útočí AGRESÍVNY jedinec: Od tohto zvieraťa by ste to nečakali
Zdroj: TASR/AP

Najväčším postrachom z mora bývajú pre ľudí obvykle žraloky. Len nedávno prebehla médiami desivá správa o Rakúšanke, ktorú žralok smrteľne poranil na egyptskom pobreží.

Môže to byť jeden delfín

Na japonských plážach však najnovšie turistov terorizujú agresívne delfíny. To prekvapilo aj tamojšie úrady, keďže tieto cicavce sú všeobecne vnímané ako mierumilovné zvieratá. Informuje o tom TV Nova odkazujúc na japonský web fukuishimbun.co­.jp.

Neobvyklé útoky ohlásili za posledné týždne hneď tri pláže na japonskom pobreží. Zranilo sa pri nich dokopy minimálne šesť ľudí. Našťastie, pri útokoch nikto nezomrel. Najhoršie dopadol muž, ktorého zranenia si vyžiadali prevoz do nemocnice. Ostatní utŕžili nepríjemné škrabance a pohryznutia.

Zdá sa, že delfíny sú nielen podráždené, ale aj veľmi odvážne. Nešlo o útoky v hlbokej vode a všetky sa udiali do desať metrov od brehu.

Odborníci sa domnievajú, že sa všetkými útokmi môže stáť jeden jedinec.

Ultrazvuk nezabral

Japonské úrady na situáciu rýchlo reagovali a po prvých útokoch nainštalovali do vody zariadenie vysielajúce ultrazvukové vlny. Tie majú delfínov odplašiť. No aj po spustení tohto bezpečnostného opatrenia došlo k ďalším dvom napadnutiam. Na plážach tiež hliadkuje polícia a návštevníkov na nebezpečenstvo upozorňujú letáky.

Polícia tiež ľudí varuje, že delfíny sú mimoriadne rýchle. Aj keď zviera zbadáte, nemusíte stihnúť utiecť. To potvrdzujú slová svedka, ktorý pre japonský portál uviedol: „Počul som o tom v správach, tak som bol pripravený okamžite vypadnúť z vody, keby som delfína zahliadol. Keď som si ho však všimol, v sekunde bol už pri mne.“

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM