Aktualizované Politika

Na núdzový stav sú splnené zákonné podmienky, tvrdí Remišová. SaS ho chce len pre zdravotníctvo

Koaličná stana SaS preferuje prípadné vyhlásenie núdzového stavu len pre zdravotníctvo.

Ilustračný obrázok k článku Na núdzový stav sú splnené zákonné podmienky, tvrdí Remišová. SaS ho chce len pre zdravotníctvo
Zdroj: TASR

Vyplýva to z vyjadrenia strany, ktoré TASR poskytol jej hovorca Ondrej Šprlák. Prípadnú podporu vyhlásenia núdzového stavu vo všetkých segmentoch ešte zváži.

Len pre zdravotníctvo

„Pozrieme si odôvodnenie a zodpovedne sa rozhodneme. Avšak sme toho názoru, že núdzový stav by mal platiť len pre zdravotníctvo,“ uviedla SaS vo svojom stanovisku.

Matovič počas pondelkového rokovania krízového štábu informoval, že pre pandémiu nového koronavírusu by sa mal na Slovensku opäť vyhlásiť núdzový stav. Tento krok musí ešte v stredu (30. 9.) odobriť vláda. „Nebude len na oblasť zdravotníctva, bude to všeobecný núdzový stav,“ vysvetlil Matovič.

Počas prvej vlny pandémie sa núdzový stav týkal len zdravotníctva. Vláda ho vyhlásila 16. marca, trval do 14. júna. Mimoriadna situácia, ktorú vláda vyhlásila 11. marca, trvá odvtedy naďalej.

Remišová je ZA

Na núdzový stav sú splnené zákonné podmienky. Pre TASR to uviedla predsedníčka Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová. Jeho zavedenie podľa nej umožní lepšiu distribúciu pomôcok, ako aj lepší manažment krízy.

„Na núdzový stav sú splnené zákonné podmienky. Zavedenie núdzového stavu umožní lepšiu distribúciu ochranných a zdravotných pomôcok, ako aj lepší manažment krízy v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb,“ odpovedala Remišová na otázku TASR, či na rokovaní vlády vyhlásenie núdzového stavu podporí.

S obmedzeniami by podľa ministerky investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie mali prísť rýchle a účinné kompenzačné opatrenia pre najviac postihnuté oblasti, ako napríklad šport a kultúra.

Chcú počuť argumenty

Ministri za hnutie Sme rodina sa chcú na stredajšom (30. 9.) rokovaní vlády oboznámiť s presnými dátami a argumentmi na vyhlásenie núdzového stavu. Hlasovať budú podľa svojho vedomia a svedomia. Pre TASR to v utorok uviedlo tlačové oddelenie hnutia Sme rodina.

„Na zajtrajšom rokovaní vlády sa oboznámia so situáciou, vypočujú si argumenty, presné dáta pre vyhlásenie núdzového stavu a budú hlasovať podľa najlepšieho vedomia a svedomia,“ píše hnutie vo svojom stanovisku.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM