han Magazín

Na odovzdávaní cien Grammy vystúpil Zelenskyj: Naši hudobníci nosia nepriestrelné vesty

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vystúpil s videoposolstvom na nedeľňajšom odovzdávaní amerických hudobných cien Grammy.

Ilustračný obrázok k článku Na odovzdávaní cien Grammy vystúpil Zelenskyj: Naši hudobníci nosia nepriestrelné vesty
Zdroj: TASR/AP

Požiadal v ňom o podporu pre svoju krajinu a hudobníkov vyzval, aby hovorili o osude Ukrajiny bojujúcej proti ruskej invázii. TASR o tom informovala na základe správ agentúr AP a DPA a stanice Sky News.

Silné slová

„Vojna. Čo je väčším protikladom k hudbe? Ticho zničených miest a zabitých ľudí,“ povedal Zelenskyj vo vopred nahratom odkaze. „Naši milovaní nevedia, či budeme znova spolu. Vojna nám nedovolí vybrať si, kto prežije a kto zostane vo večnom tichu.“

„Naši hudobníci nosia nepriestrelné vesty namiesto smokingov. Spievajú zraneným v nemocniciach, aj tým, ktorí ich nepočujú. Hudba si aj tak nájde cestu,“ uviedol ukrajinský líder.

„Vyplňte ticho svojou hudbou. Vyplňte ho dnes, aby ste vypovedali náš príbeh. Hovorte pravdu o vojne na svojich sociálnych sieťach, v televízii, podporte nás, akokoľvek môžete, len nie tichom. A potom do našich miest príde mier,“ vyhlásil Zelenskyj.

Po jeho odkaze vystúpil americký spevák John Legend so svojou piesňou Free, na pódiu sa k nemu pridali ukrajinské hudobníčky Siuzanna Iglidanová a Mika Newton, ako aj poetka Ľuba Jakymčuková.

Požiadavky na vystúpenie Zelenského sa objavovali už pred odovzdávaním filmových cien Oscar minulý víkend, napokon však k tomu nedošlo, pripomína DPA.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM