Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Na pulty prišli VYLEPŠENÉ fľaše, ľudí však len ROZČÚLILI: Novinka dorazí aj na Slovensko

Zákazníkov v zahraničí prekvapili vylepšené fľaše známych nápojov. Trend má doraziť aj k nám.

Ilustračný obrázok k článku Na pulty prišli VYLEPŠENÉ fľaše, ľudí však len ROZČÚLILI: Novinka dorazí aj na Slovensko
Zdroj: pixabay.com

Nápojový gigant Coca-Cola zaviedol na svojich výrobkoch v plastových fľašiach nový typ otvárania. Zlepšovák má pomôcť životnému prostrediu, u ľudí sa však s veľkým pochopením nestretol.

Nekomfortné riešenie?

Fľaše s uzáverom, ktorý sa síce dá odšroubovať, no zostáva pripevnený k hrdlu, už fungujú napríklad v Nemecku. Tamojší denník Bild však upozornil na nespokojnosť zákazníkov.

Podľa denníka sa Nemci ponosujú na nekomfort pri pití. Vrchnák zostávajúci na hrdle fľaše im jednoducho zavadzia a túto novinku označujú za otravnú.

Coca-cola na nevôľu zákazníkov reagovala s tým, že si uvedomuje, že môže byť zmena pre niekoho nepríjemná, slúži však dobrej veci. A ak vraj vrchnák odšroubujete a umiestnite správne, pôžitok z pitia by vám to pokaziť nemalo.

Pomáhajú planéte

Dôvod zavedenia zmeny je ekologický. Hoci sú fľaše recyklovateľné, vrchnáčiky sa často počas ich používania oddelia, stratia či zahodia a do recyklačného procesu sa už nedostanú.

Napríklad na 100 metrov dlhom úseku pláže pri Severnom mori sa našlo rovno 43 uzáverov od fliaš.

Aj u nás

Podľa zistení Televízie Markíza nájdeme takýto typ uzáverov na fľašiach aj na pultoch našich obchodov. Zatiaľ síce nevedno, aké plány má na našom trchu Coca-Cola, zmeny však potvrdila Kofola.

„Zavedenie neoddeliteľných uzáverov nariaďuje legislatíva EÚ. Aj my sa preto musíme na tento nový spôsob zatvárania našich produktov pripraviť,“ povedala pre televíziu Markéta Ryšková, projektová manažérka Kofola ČeskoSlovensko.

Firma chce zákazníkom vyjsť v ústrety a momentálne preto testuje rôzne verzie vrchnákov, aby sa neznížil komfort z vychutnávania si nápoja.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Takto vyzerajú vylepšené vrchnáčiky na plastových fľašiach.
Takto vyzerajú vylepšené vrchnáčiky na plastových fľašiach. / Zdroj: Coca-cola

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM