Správy Zo Slovenska

Na Slovensku môže vyrásť nový priemyselný park: Práca pre 4000 ľudí!

Vláda schválila osvedčenia o významnej investícii na investičný projekt Záborské Industrial Park. Výmera parku by mala prekročiť 115 hektárov.

Ilustračný obrázok k článku Na Slovensku môže vyrásť nový priemyselný park: Práca pre 4000 ľudí!
Zdroj: TASR

Spoločnosť Bosch by mohla v plánovanom priemyselnom parku Záborské v okrese Prešov pri výrobe elektromotorov do bicyklov zamestnať až 4000 ľudí. Po stredajšom rokovaní vlády to povedal minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

Investičný projekt

Vláda schválila osvedčenia o významnej investícii na investičný projekt Záborské Industrial Park. Výmera parku by mala prekročiť 115 hektárov.

„Záborské Industrial Park má predpoklad prilákať investície nielen v oblasti priemyselnej výroby a služieb, ale aj v oblasti výskumu a vývoja,“ uviedlo ministerstvo hospodárstva v schválenom materiáli. Priemyselný park bude pripravovať štátna spoločnosť MH Invest.

Pomoc od štátu

Sulík spresnil, že rozhodnutie o investícii ešte nie je konečné. Bosch by mal v septembri požiadať o štátnu investičnú pomoc a vláda túto pomoc predbežne vo výške 37 miliónov eur ešte musí schváliť. I keď ide o priamu dotáciu a nie o úľavy na dani, táto investičná pomoc sa Slovensku mnohonásobne vráti.

V Prešovskom samosprávnom kraji ide v krátkom čase o druhý veľký priemyselný park, ktorý by mal realizovať štát. Prvý s výmerou 79 hektárov pripravuje MH Invest pri Sabinove.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM