Magazín

Na svete je mrazivý ZOZNAM SMRTI na rok 2024: Predpovedá skon pápeža a ďalších 49 osobností!

Známa stránka každý rok uverejňuje akýsi zoznam smrti. Nájdete v ňom ľudí, ktorí sa nejakým spôsobom dostali do povedomia verejnosti. Práve pre nich má byť tento rok osudným.

Ilustračný obrázok k článku Na svete je mrazivý ZOZNAM SMRTI na rok 2024: Predpovedá skon pápeža a ďalších 49 osobností!
Zdroj: TASR/AP , Pexels.com

Na internete existuje množstvo zvláštnych až temných webov a medzi také patrí stránka s názvom Death List – teda Zoznam smrti. Najmorbídnejší portál každý rok vyberá a aktualizuje 50 známych mien. Tí majú podľa zoznamu v aktuálnom roku vydýchnuť naposledy.

V roku 2023 sa portál Death List trafil 19-krát.

Temná stránka, ktorá predpovedá úmrtia od roku 1987, sa nezastavila ani v roku 2024 a vychrlila nový zoznam, a prvé meno si už z neho stihla vyčiarknuť: Je ním Franz Beckenbauer. Bývalý nemecký futbalista a tréner zomrel 7. januára 2024. Ikonický hráč bol dvojnásobným držiteľom Zlatej lopty určenej pre najlepšieho hráča sveta.

Kandidáti na smrť?

Podľa čoho kalkuluje so smrťou známa webová stránka? „Kandidáti musia byť dostatočne známi, aby sa s istotou očakávalo, že o ich smrti budú informovať britské médiá. Účastníci nemôžu byť slávni len preto, že pravdepodobne čoskoro zomrú a iba 25 kandidátov sa môže znovu objaviť na zozname z predchádzajúceho roka,“ opisuje Death List.

Stránka v minulosti odhalila úmrtie speváčky Tiny Turner či napríklad kráľovnej Alžbety II. Kto sa aktuálne ocitol v mrazivom zozname? Prečítate na druhej strane.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM