han Rôzne

Na zeleno-biele policajné autá ZABUDNITE: Slováci si v ankete vybrali TENTO dizajn!

Sfarbenie vozového parku slovenskej polície prejde radikálnou zmenou. Na tradičné farby zelenú a bielu môžete pomaly zabudnúť.

Ilustračný obrázok k článku Na zeleno-biele policajné autá ZABUDNITE: Slováci si v ankete vybrali TENTO dizajn!
3
Galéria

Po novom budú mať muži zákona iné farby a dokonca aj dizajn. Ako sme vás pred pár dňami informovali v tomto ČLÁNKU, polícia Slovenskej republiky sa rozhodla zmeniť vizuál vozového parku.

Dokonca na sociálnej sieti dali ľuďom možnosť hlasovať a na výber im dali tri rôzne varianty. Zmena bude nielen v dizajne, ale aj vo farbách. Tradičnú zelenú a bielu nahradí modrá a žltá.

Moderná polícia

V takom zmysle sa na novinku v policajnom zbore rozhovoril aj prezident Policajného zboru Štefan Hamran. „Občania Slovenskej republiky si zaslúžia moderný Policajný zbor, na ktorý sa budú môcť spoľahnúť v ktoromkoľvek okamihu svojho života. Príslušníci Policajného zboru zase na vedenie, ktoré im vytvorí podmienky na profesionálny výkon hodný 21. storočia," vyhlásil Hamran.

"Z týchto dôvodov pracujeme na reforme, ktorej výsledkom bude nielen vyššia dôveryhodnosť polície, ale aj atraktívnejšia práca príslušníka Policajného zboru, lepšie platové náležitosti, nové uniformy a v neposlednom rade aj nový vozový park s moderným dizajnom, o ktorom môže v týchto dňoch rozhodnúť aj široká verejnosť,“ dodal.

Prečo žltá a modrá?

Pri pohľade na nové farby vznikla ohľadom nich diskusia na tému Ukrajina. Práve žltá a modrá farba sú aj národnými farbami nášho susedného štátu. To zrejme niektorých Slovákov pobúrilo natoľko, že tieto dve témy spojili.

„Na internete sa spustila taká debata, že sú to farby vlajky Ukrajiny, nie sú, je to lemon, taká skôr dozelena, reflexná, vybrali ju odborníci, lebo má veľmi dobrú viditeľnosť a modrá je farbou polície naprieč viacerými krajinami Európy,“ vysvetlil Hamran.

Nový dizajnu budú mať tie vozidlá, ktoré pribudnú ako nové. Aktuálne vozidlá sa už prelepovať nebudú, pretože by to zaťažilo rozpočet. Zmeny sú súčasťou pripravovanej reformy a modernizácie Policajného zboru.

Polícia predpokladá, že v blízkom čase bude potrebné vyradiť dve tretiny vozového parku. „Vzhľadom na to, že tak redizajn, ako aj obstaranie vozidiel závisí od finančných prostriedkov, zatiaľ nebudeme špecifikovať presné počty. Časť vozového parku obnovíme v rámci plánu obnovy a odolnosti,“ doplnila Bárdyová.

Ktorý vyhral?

Možnosť hlasovať mal každý do polnoci 12. júna. Polícia síce ešte víťazný motív nezverejnila, ale pri spočítaní hlasov u Slovákov dominoval dizajn číslo jeden, ktorý získal cez 35-tisíc hlasov. Tesne za ním skončil druhý vizuál s viac ako 34-tisíc hlasmi. Tretie miesto nezískalo ani 30-tisíc hlasov.

Aktualizované: O tom, ktorý návrh zo spomínaných dvoch definitívne zvíťazí, polícia ešte rozhodne.

„V ďalšom kroku bude v rámci testovania polepené rezortné vozidlo víťazným dizajnom, vzhľadom na malý rozdiel vo výslednom hlasovaní v ankete, pri voľbe definitívnej verzie sa zohľadnia aj ceny jednotlivých verzií polepov,“ uvádza polícia. Tretí návrh s najnižším počtom získaných hlasov je tak mimo rozhodovania.

Slováci si vybrali a dali najviac hlasov dizajnu s číslom jeden!

Fotky nájdete v galérii článku.

Ďalšie aktuálne témy

‼️ROZHODNI, AKO BUDÚ VYZERAŤ NOVÉ POLICAJNÉ VOZIDLÁ‼️ Rozhodli sme sa modernizovať dizajn policajných vozidiel a...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Wednesday, June 8, 2022
FOTO: Policajti si vyberajú nový dizajn áut, rozhodnúť nechali ľudí
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM