han Šport Futbal

Náhly smútok a žiaľ vtrhol do futbalovej rodiny: Navždy ju opustil najlepší hráč sveta!

Bývalý taliansky futbalista Paolo Rossi zomrel vo veku 64 rokov. O úmrtí majstra sveta z roku 1982 informovala jeho manželka Federica Cappellettiová.

Ilustračný obrázok k článku Náhly smútok a žiaľ vtrhol do futbalovej rodiny: Navždy ju opustil najlepší hráč sveta!
3
Galéria

Príčinu smrti nezverejnila, podľa talianskych médií trpel nevyliečiteľnou chorobou.

Dojímavý odkaz

Cappellettiová zavesila na instagram spoločnú fotografiu s dojímavým odkazom „Navždy“. Neskôr pridala ďalšie vrúcne slová. „Už sa nikdy nenájde nikto taký, ako si bol ty. Jedinečný, láskavý muž. V mojom srdci zostala po tvojom odchode iba prázdnota.“

Jeho kariéra

Rossi otvoril skóre finálového zápasu MS 1982 a naštartoval Taliansko k víťazstvu nad Západným Nemeckom 3:1. V tom istom roku dostal Zlatú loptu pre najlepšieho hráča. Na šampionát sa pritom dostal tesne po tom, ako si odpykal trojročný dištanc za účasť na stávkarskom škandále.

Patril k elite

Počas kariéry pôsobil na poste útočníka. Obliekal si dresy Juventusu Turín, AC Miláno či Hellasu Verona. Počas deviatich rokov sa predstavil v národnom tíme 48-krát a strelil 20 gólov. Na klubovej úrovni odohral celkovo 338 duelov a dosiahol 134 zásahov. V roku 2004 ho v hlasovaní fanúšikov na webe Európskej futbalovej únie (UEFA) zvolili za 12. najlepšieho hráča uplynulých 50 rokov. Informovala o tom agentúra AFP.

„Stratili sme priateľa a ikonu nášho futbalu. Svojím štýlom inšpiroval generácie útočníkov. Bol miláčikom národa,“ uviedol prezident Talianskej futbalovej federácie (FIGC) Gabriele Gravina.

Legendárny brankár Dino Zoff bol z náhleho odchodu svojho bývalého spoluhráča zdrvený: „Je mi to tak ľúto. Dozvedel som sa to iba pred chvíľou. Dlhšiu dobu sme spolu neboli v kontakte. Myslel som si však, že jeho zdravotný stav nie je taký vážny. Žiaľ, už sa nikdy nestretneme.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM