TOS Lifestyle

Najlepšia vianočná reklama? Krčmu stála len zopár stoviek eur, no dojala už MILIÓNY ľudí

Podľa odborníkov zatiaľ najlepšia vianočná reklama v tomto roku bola natočená pomliaždeným a poškrabaným mobilom. Ešte ste ju nevideli? Pripravte si vreckovky.

Ilustračný obrázok k článku Najlepšia vianočná reklama? Krčmu stála len zopár stoviek eur, no dojala už MILIÓNY ľudí
Zdroj: Instagram.com/Charliesbarenniskillen

Reklamné video krčmy v Severnom Írsku dojíma ľudí po celom svete a oceňujú ho aj marketingoví odborníci.

Osamelý

Video, ktoré si môžete pozrieť pod článkom, zobrazuje staršieho pána so smutným výrazom v tvári počas vianočného obdobia, ktorý najprv s kvetmi navštívi cintorín, pravdepodobne prišiel pozdraviť svoju mŕtvu manželku.

Následne ide mestom, až vojde do spomínanej útulnej krčmy. Spolu s ním vchádza aj mladý pár so psom. K osamelému starčekovi si prisadne pes a neskôr aj jeho majitelia.

Video použilo v závere citát Williama Butlera Yeatsa: „Nie sú tu žiadni cudzí ľudia, iba priatelia, ktorých ste ešte nestretli.“ Podnik poznamenáva, že Vianoce môžu byť pre niektorých radostným, no pre iných bolestivým obdobím.

Zopár stoviek

Podľa The Guardian má krčma dlhoročnú tradíciu, jej príbeh sa začal písať ešte v roku 1944.

Video stálo majiteľov so všetkým 700 libier a bolo natočené na iPhone. V hlavnej úlohe sa objavil 73-ročný Martin McManus, ktorý je členom amatérskeho divadelného súboru a doplnil ho miestny pár a ich pes Missy.

Dôležité posolstvo

Autorkou videa je 23-ročná tvorkyňa digitálneho obsahu Aoife Teague. „Môj telefón je trochu poškriabaný a pomliaždený, ale kamera funguje,“ priznala s úsmevom pre Irish Examiner. Mladá marketérka nemôže uveriť, aký úspech dosiahlo toto video, ktoré natáčali len tri hodiny.

Prečo sa podľa nej stalo virálnym? „Zachytáva moment, s ktorým sa mnohí môžu stotožniť,“ zamyslela sa Aoife. Chce, aby si ľudia z neho odniesli to, že Vianoce sú aj o láskavosti a spolupatričnosti. 

„Vo svete, v ktorom žijeme, ľahko zabúdame na to, aké dôležité môžu byť tieto malé gestá,“ doplnila.

Na titulnej fotke: Účinkujúci, v strede autorka a vpravo majiteľka

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM