han Zo Slovenska

Nárast úrazov odhaľuje súčasnú REALITU: Pre deti sú elektrické kolobežky hrozbou!

Oddelenie urgentného príjmu Národného ústavu detských chorôb (NÚDCH) eviduje v poslednom období nárast počtu detí vyšetrených pre zranenie získané počas jazdy na kolobežke.

Ilustračný obrázok k článku Nárast úrazov odhaľuje súčasnú REALITU: Pre deti sú elektrické kolobežky hrozbou!
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

„Len za mesiac jún 2021 sme takto ošetrili 43 detí, z ktorých desať si vyžadovalo hospitalizáciu s následnou chirurgickou intervenciou,“ priblížila hovorkyňa NÚDCH Dana Kamenická.

Najčastejšou príčinou zranení bol samotný pád z kolobežky, prípadne sa kolobežkár zrazil s inou osobou alebo predmetom, alebo bol zrazený osobným automobilom.

Zlomené ruky

Až polovica zranených kolobežkárov utrpela zlomeninu hornej končatiny. V štvrtine prípadov išlo o otvorené rany vyžadujúce šitie.

„Lekári kliniky detskej chirurgie odporúčajú využitie všetkých dostupných ochranných pomôcok pre kolobežkárov, ako sú helma, chrániče lakťov, kolien a podobne. Avšak na prvom mieste je opatrnosť a zodpovednosť, ktorá znižujúcim sa vekom dieťaťa je hlavne na jeho rodičoch,“ pripomenula Kamenická.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM