Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Nemáte ich práve na ruke? Smart hodinky sťahujú z trhu, môžu vás ŠKAREDO POPÁLIŤ

Inteligentné hodinky sa tešia čoraz väčšej popularite. Ako upozorňuje obchodná inšpekcia, jeden z modelov môže byť nebezpečný.

Ilustračný obrázok k článku Nemáte ich práve na ruke? Smart hodinky sťahujú z trhu, môžu vás ŠKAREDO POPÁLIŤ
Zdroj: pixabay.com

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) upozorňuje na nebezpečný výrobok. Sú ním inteligentné hodinky, ktoré môžu ohroziť zdravie. Informuje o tom SOI na svojich oficiálnych stránkach.

Hrozia popáleniny

„Spoločnosť DECATHLON SK s.r.o., v zastúpení spoločnosti Fitbit International Limited, varuje pred ďalším používaním výrobku Trénerské hodinky FITBIT Ionic. Varovanie sa týka modelu s nasledovným kódom: 8510658,“ upresňuje SOI.

Konkrétne je problém v batérii hodiniek. Tá sa môže prehriať a užívateľovi, ktorý ich nosí na ruke, môže spôsobiť popáleniny.

Vrátia peniaze

Pre bližšie informácie odkazuje SOI majiteľov tohto produktu na stránku výrobcu. Spoločnosť na nej uvádza, že predmetné hodinky predstavila v roku 2017 a prestala ich vyrábať v roku 2020.

„Zdravie a bezpečnosť používateľov Fitbit je našou najvyššou prioritou. Toto rozhodnutie robíme z veľkej opatrnosti. Zákazníkom Fitbit Ionic ponúkneme vrátenie peňazí,“ ozrejmuje výrobca a vyzýva spotrebiteľov, aby hodinky urýchlene prestali používať.

Na e-shope slovenského predajcu spomínaných hodiniek sa píše, že produkt je určený pre športovcov, ktorí potrebujú trénera na zápästí. Zariadenie obsahuje GPS, kardio funkcie a dá sa na ňom prehrávať hudba. Predajca však zároveň uvádza, že produkt momentálne nie je dostupný.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM