Monika Hanigovská Magazín

Neostali ticho: Deti ruských oligarchov sa postavili PROTI vojne a Putinovi

O slovo sa prihlásili potomokovia bohatých a vplyvných Rusov. Čo si myslia o vojne a Putinovi? Svoj názor vyjadrili viac ako jasne!

Ilustračný obrázok k článku Neostali ticho: Deti ruských oligarchov sa postavili PROTI vojne a Putinovi
13
Galéria

Ruskú vojenskú inváziu na Ukrajine odsúdila Európska únia, svetoví lídri, osobnosti a aj ľudia na celom svete, ktorí svoj nesúhlas vyjadrili na námestiach.

Ozvali sa však aj tí, ktorí môžu politickým špičkám v Kremli narobiť poriadne vrásky. Svoje „nie“ povedali verejne niektorí potomkovia bohatých ruských oligarchov. Tí si neprajú krviprelievanie.

Mnohí z nich majú na sociálnych sieťach veľké množstvo fanúšikov a ako upozorňuje Daily Mail, časť mladej generácie pozerá na vojnový konflikt inak ako by si prial ruský prezident.

„Naznačuje to určitú priepasť medzi Putinovou vládou a mladšími obyvateľmi žijúcimi v krajine,“ konštatuje britský denník.

Deti najvplyvnejších ľudí

Medzi nimi je dcéra vládneho poradcu Valentina Jumaševa, dcéra Dmitrija Peskova, ktorý zastáva post hovorcu samotného ruského prezidenta, a napríklad i dcéra Romana Abramoviča, majiteľa slávneho futbalového klubu Chelsea Londýn.

Len 19-ročná Maria Jumaševová má vplyvného otca a ako pripomína Daily Mail, je to muž, ktorý bol v minulosti kľúčovým poradcom ruského prezidenta Vladimira Putina a zároveň patril k najdôveryhod­nejším poradcom Borisa Jeľcina.

Stručne a jasne vyjadrila svoj názor, keď na Instagrame zverejnila fotku ukrajinskej vlajky s nápisom: „Žiadna vojna.“

Článok pokračuje pod príspevkom.

Najväčšie klamstvo?

O slovo sa prihlásila aj 24-ročná dcéra samotného hovorcu Kremľa. Elizabet Pesková uverejnila na Instagrame príspevok s popisom: „Nie vojne,“ no ten neskôr zmizol. To, či jej príspevok prikázal zmazať sám Dmitrij Peskov, sa doteraz nevie. Jej instagramový účet je nateraz súkromný.

Ticho neostala ani dcéra ruského magnáta Romana Abramoviča. Sofia, ktorú sleduje viac ako 50-tisíc followerov, odkázala, že „najväčšie klamstvo propagandy Kremľa je, že väčšina Rusov podporuje Putina.“

Sofia zverejnila obrázok so správou „Rusko chce vojnu s Ukrajinou“, pričom v príspevku bolo Rusko preškrtnuté a nahradené textom: „Putin chce vojnu s Ukrajinou“.

Jej posolstvo cituje The Times, Daily Mail, Daily Mirror a ďalšie zahraničné médiá. No aj v tomto prípade jej príspevok zmizol.

Bol to však aj jej otec, Roman Abramovič, ktorý nedávno spôsobil rozruch, keď prezradil, že plánuje predať anglický futbalový klub Chelsea Londýn. No možno niektorých ešte viac, keď zároveň prehlásil, že peniaze z predaja chce darovať obetiam vojny na Ukrajine.

Slávne, bohaté a známe rodiny

Niektorí potomkovia vplyvných ruských osobností však mlčia. Patrí k nim aj 22-ročná Anna Milyavskaya, ktorá na Instagrame s radosťou ukazuje svoj bohémsky život. Ruska sa tak síce na aktuálnu tému nevyjadrila, ale prezradila viac o živote bohatých rodín a o Putinovi.

Mladá žena je dcérou herečky a podnikateľa, žije v centre Londýna, no vyrástla v Rubljovke. Tá je neoficiálne označovaná ako prestížna štvrť na predmestí Moskvy, kde žijú „slávne, bohaté a známe rodiny, vrátane Vladimira Putina,“ pripomína Daily Mail.

„Vždy som mala pocit, že (jeho názov, poz. red.) pochádza zo slova rubeľ, teda peniaze,“ povedala v rozhovore pre portál Tatler.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

FOTO: Deti bohatých ruských oligarchov
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM