han Šport Ostatné športy

Neskutočná Vlhová dosiahla najlepší výsledok v zjazde: Od pódia ju delilo 16 stotín!

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová zaznamenala najlepší výsledok v zjazde. Rodáčka z Liptova skončila tesne za pódiom v pretekoch v Crans Montana.

Ilustračný obrázok k článku Neskutočná Vlhová dosiahla najlepší výsledok v zjazde: Od pódia ju delilo 16 stotín!
Zdroj: TASR

Vo švajčiarskom stredisku zaostala za domácou víťazkou Larou Gutovou-Behramiovou o 1,08 sekundy. Druhá bola ďalšia Švajčiarka Corinne Suterová (+0,80), tretia Rakúšanka Stephanie Venierová (+0,92).

Skoro spadla

Vlhová odštartovala s číslom dva, v hornej časti mala problémy pri skoku, no zložitú situáciu ustála, dokonca zrýchlila a v spodnej časti si vypracovala náskok 27 stotín pred dovtedajšou líderkou Taliankou Federicou Brignoneovou. Pódiovú pozíciu však neudržala, keď ju v ďalšom priebehu prekonali obe Švajčiarky aj Venierová. Preteky museli na niekoľko minút prerušiť po tom, ako spadla a zranila sa Rakúšanka Elisabeth Reisingerová. Z trate ju musel odviezť vrtuľník.

„Dnes to vyšlo. Teda skoro, ale som spokojná. Dala som do toho všetko, aj keď som spravila drobné chybičky. Neviem, či mám byť šťastná za 4. miesto alebo smutná, že mi ušlo pódium, v každom prípade je to skvelý výsledok. Po tom skoku to bolo trošku na limite a takmer som spadla, ale potom som sa vzchopila a išla na hranici. Myslím si, že tento zjazd je najľahší, aký som išla, ale skoky neboli jednoduché, pretože človek musel byť pripravený, mne to trochu ušlo. Na týchto lyžiach sa cítim dobre, takže uvidíme, ako to bude v sobotu,“ povedala Vlhová pre RTVS.

Shiffrinovú má na dosah

Slovenská reprezentantka je v celkovom poradí Svetového pohára na 3. mieste, na vedúcu Američanku Mikaelu Shiffrinová, ktorá po nečakanej smrti svojho otca neštartuje, stráca už len 104 bodov.

Zajtra ďalší zjazd

Piatkové preteky boli náhrada za zrušený zjazd z ruského Soči, v sobotu sa v Crans Montane pôjde riadne plánovaný zjazd (10.30 h) a v nedeľu sa uskutoční alpská kombinácia (10.30/13.00 h).

Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM