Zo zahraničia

Z rozlúčky so slobodou putoval rovno do VÄZENIA! Slovák ZHODIL z hradieb turistu

Slováka obvinili z pokusu o vraždu. Počas rozlúčky so slobodou zhodil z hradieb nemeckého turistu.

Ilustračný obrázok k článku Z rozlúčky so slobodou putoval rovno do VÄZENIA! Slovák ZHODIL z hradieb turistu
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

36-ročný Slovák si v piatok (1. augusta) užíval rozlúčku so slobodou. „Nakoniec sa so slobodou skutočne rozlúčil, ale úplne inak, ako pôvodne predpokladal,“ informuje portál novinky.cz s odvolaním sa na český denník Právo.

Pád z hradieb

Slovák sa totiž dostal do policajnej cely a potom aj do väzby. Úplne nepochopiteľne totiž zhodil z hradieb brnianskeho hradu Špilberk nemeckého turistu.

Skupina mala ísť po Špilberku v dobrej nálade, keď stretli 24-ročného nemeckého turistu, ktorý sedel na hradbách a telefonoval. „Došlo medzi nimi ku krátkej konverzácii, ktorá nakoniec vyvrcholila tým, že Slovák do Nemca vrazil a zhodil ho z hradieb,“ povedal Právu zdroj oboznámený s vyšetrovaním.

Pokus o vraždu?

Nemec spadol zo šesťmetrovej výšky. Zasahovať museli záchranári, ktorí muža zafixovali a odviezli do nemocnice v Brne. Mladík už je po operácii a jeho stav má byť stabilizovaný.

„Aj vďaka svedkom udalosti sa podarilo policajtom zistiť poznatky, na ktorých základe bol po niekoľkých hodinách zadržaný podozrivý muž. Ten bol následne obvinený z vraždy v štádiu pokusu. Kriminalisti pokračujú vo výsluchu svedkov, zisťovaní motívu činu a ďalších okolností prípadu, v ktorom hral nemalú úlohu alkohol,“ povedal Právu policajný hovorca Pavel Šváb.

Brniansky súd rozhodol o vzatí Slováka do väzby. Ak ho uznajú vinným, hrozí mu až 18 rokov za mrežami.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM