Zo zahraničia

NEUVERITEĽNÝ príbeh: Dievča stratilo milovanú bábiku, pilot jej ju PRIVIEZOL cez pol sveta

Stačí trocha ľudskosti a svet môže byť hneď krajším miestom. Svedčí o tom aj príbeh pilota, ktorý potešil nešťastné dievčatko.

Ilustračný obrázok k článku NEUVERITEĽNÝ príbeh: Dievča stratilo milovanú bábiku, pilot jej ju PRIVIEZOL cez pol sveta
Zdroj: Pexels.com , Pexels.com

Deväťročná Valentina si v lietadle zabudla svoju najobľúbenejšiu bábiku. Rodina sa 20. júla vracala z dovolenky na Bali do texaského mesta Palno. Čakalo ich medzipristátie v Tokiu, kde dievčatko svoju hračku stratilo. Rodina to, že dievčatku chýba bábika, zistila až neskoro.

Pomohli sociálne siete

„Keď som zistila, že mi chýba, cítila som sa strašne. Zlomilo mi to srdce,“ prezradilo dievčatko pre portál Good Morning America.

Bábiku hľadali všade. Prehľadali aj batožinu, no bez úspechu. Rodina preto rozbehla veľké pátranie.

„Skontrolovali sme si batožinu. Všetci sme si však pamätali, že sme ju videli v lietadle. Keď sme ju nenašli, zavolali sme leteckej spoločnosti a potom sme im aj poslali e-mail,“ prezradila rodina.

Keď ani toto neprinieslo želaný úspech, pátranie rozšírili aj prostredníctvom sociálnych sietí. Správa sa napokon dostala až k pilotovi Jamesovi Danenovi z American Airlines, ktorý často lieta do Japonska.

Našiel ju!

James kontaktoval oddelenie strát a nálezov spoločnosti Turkish Airlines na letisku v Tokiu. Na druhý pokus sa mu stratenú bábiku podarilo objaviť. „Je to proste v mojej povahe. Rád pomáham ľuďom,“ povedal ochotný pilot.

Bábiku potom niekoľko týždňov vozil so sebou, než sa mu naskytla príležitosť, vrátiť ju nešťastnému dievčaťu. Medzitým však nezaháľal a celú cestu bábiky Beatrice dokumentoval pomocou fotografií, ktoré nahral na sociálne siete.

Milé stretnutie

Pred niekoľkými dňami nastalo radostné stretnutie. James priniesol Valentine bábiku a daroval jej aj japonské sladkosti a mapu, do ktorej zaznačil celú cestu Beatrice.

Dievčatko sa pri stretnutí pilota opýtalo, či sa bábika počas cesty správala slušne. „Áno, je veľmi dobre vychovaná,“ dodal so smiechom James Danen.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

(UPI) -- A pilot came to the rescue of an American Girl doll accidentally left behind at a Tokyo airport by a 9-year-old...

Posted by The Bananas Podcast on Saturday, August 26, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM