Rastislav Búgel Zo zahraničia

NEUVERITEĽNÝ prípad: Muž s barlami chcel VYKRADNÚŤ poštu, vyzbrojil sa LYŽIČKOU

Policajné správy niekedy dokážu poriadne prekvapiť. Je až neuveriteľné, čoho sú ľudia schopní.

Ilustračný obrázok k článku NEUVERITEĽNÝ prípad: Muž s barlami chcel VYKRADNÚŤ poštu, vyzbrojil sa LYŽIČKOU
Zdroj: Nottinghamshire Police

36-ročný muž prišiel v polovici februára do priestorov pošty v Nottinghame. Jelanie Scott sa podopieral o barle a pomaly sa presunul k pokladni.

Pomôcť mu mala lyžica

Ako informovala polícia, ktorá zverejnila aj video celého incidentu, Jelanie sa dostal k okienku, vytiahol veľkú lyžicu a pomocou nej sa snažil ukradnúť peniaze z pokladne.

Všimol si ho však personál pošty, ktorý okamžite spustil bezpečnostný systém. Na prefíkaného zlodeja sa spustil oblak dymu. Muž vyšiel z budovy a nasadol do taxíka.

Na mieste neúspešnej krádeže však stratil bankomatovú kartu, na základe ktorej ho policajti o deväť dní neskôr vypátrali a zadržali.

Potrestaný narkoman

„Scott z Leslie Road vo Forest Fields sa k činu priznal a policajtom povedal, že trpí duševným zdravím a krátko pred incidentom užil kokaín a heroín,“ informuje polícia.

O ďalšie dva dni sa postavil pred sudcu. Ten mu uložil 6-mesačný rehabilitačný program pre drogovo závislých a pokutu vo výške 50 libier (viac ako 58 eur). Naviac musí ešte obetiam činu zaplatiť 114 libier a uhradiť musí aj súdne trovy vo výške 85 libier.

Seržant Mark Southgate z policajného tímu povedal: „V tomto prípade bolo veľa dôkazov a som rád, že Scott bude niesť zodpovednosť za svoje činy. Sám dôstojníkom priznal, že to bola hlúposť.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Nottinghamshire Police
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM