Filip Chudý Zo zahraničia

Nielen tornádo, ale i smršť spôsobila obrovské škody: FOTO zo zničených Luhačovíc

Kúsok za slovenskými hranicami leží kúpeľné mesto Luhačovice, ktoré navštevujú mnohí našinci. Stačila však mohutná búrka a zmenilo sa na nepoznanie.

Ilustračný obrázok k článku Nielen tornádo, ale i smršť spôsobila obrovské škody: FOTO zo zničených Luhačovíc
Foto: Norbert Pitrísek / Zdroj: iMeteo.sk

Nočné búrky napáchali na Morave obrovské škody. Intenzívne búrky priniesli najskôr tornádo, no potom sa presunuli ďalej na severovýchod. Mesto Luhačovice sa po nočnej veternej smršti zobudili do ťažkého rána. V obci vietor zničili stovky striech.

Obrovské škody

Mohutná supercelárna búrka, ktorá priniesla do oblasti južnej Moravy tornádo, sa počas noci presúvala ďalej na severovýchod. Výrazné prejavy priniesla búrka aj do oblasti Zlínskeho kraja, konkrétne do kúpeľného mesta Luhačovice. Informoval o tom portál imeteo.sk.

Supercela tam priniesla mimoriadne silný nárazový vietor, ktorý spôsobil obrovské škody. Vietor vyvracal stromy a strhával strechy, ktoré skončili naprieč ulicami.

Viac o tornáde na Morave

Veterná smršť

Imeteo uvádza, že podľa radarových odhadov sa búrka oblasťou prehnala okolo 21.30 hod., no ďalšie dve búrky, ktoré boli takisto intenzívne, prešli cez oblasť do polnoci, pričom obyvatelia mesta museli ešte počas noci začať s upratovaním.

Na rozdiel od tornáda v okolí Hodonínu, veterná smršť v Luhačoviciach si podľa bezprostredných hlásení nevyžiadala žiadne obete či zranených. Doplnilo imeteo.sk s tým, že veľké škody po vetre boli hlásené z viacerých oblastí na Morave a táto búrka spôsobila škody aj na Kysuciach, kde okrem silného vetra evidovali až 5-centimetrové krúpy.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Takto vyzerajú škody v Luhačoviciach.

FOTO: Veterná smršť zmenila kúpeľné mesto Luhačovice na nepoznanie
9
Galéria
Foto: Norbert Pitrísek / Zdroj: iMeteo.sk

Viac správ zo Slovenska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM