Aktualizované Krimi

Ďalší POŽIAR bytu vystrašil Slovensko: Chvíle hrôzy v Nových Zámkoch, hlásia zranených!

Z nedele na pondelok sa v Nových Zámkoch mali hasiči plné ruky práce. Znovu za to mohol požiar v byte. Tentoraz horelo v noci, čo sťažovalo zásah záchranárov.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší POŽIAR bytu vystrašil Slovensko: Chvíle hrôzy v Nových Zámkoch, hlásia zranených!
Zdroj: Facebook.com/Otokar Klein

V noci z nedele (27. novembra) na pondelok (28. novembra) bolo v Nových Zámkoch poriadne rušno. Plné ruky práce mali hasiči.

Požiar sa rozhorel v jednom z bytov na ulici T. G. Masaryka.

Na sociálnej sieti o tom informoval primátor Otokar Klein.

„Našťastie bez straty na životoch. Sme na mieste a v prípade potreby sme pripravení pomôcť,“ prezradil primátor Nových Zámkov.

Našťastie bez obetí

Pri nočnom požiari sa v pondelok zranili štyria ľudia. Záchranári ich previezli do nemocnice po tom, ako sa nadýchali splodín horenia.

Hasiči museli evakuovať obyvateľov paneláka, pristavili pre nich evakuačný autobus.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Nových Zámkoch začal trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Viktória Borloková.

Požiar vypukol v byte na druhom poschodí krátko pred polnocou, postupne sa rozšíril aj na okolité byty. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa. Škoda, ktorá vznikla pri požiari, je predbežne vyčíslená na 200-tisíc eur, potvrdila Borloková.

Prečítajte si tiež

Tragický požiar

Podobný prípad, avšak s tragickým koncom, sa udial vo štvrtok 24. novembra pred polnocou v Prešove. Požiar sa rozhorel v bytovom dome na Prostějovskej u­lici.

„Žiaľ, záchranári už nedokázali pomôcť dvom osobám, lekár musel konštatovať smrť. Ošetrili však ženu a muža, ktorí sa nadýchali splodín horenia. Počas transportu do nemocnice boli pri vedomí a v stabilizovanom stave,“ informovala vtedy hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) Alena Krčová.

Po tragickom požiari v Prešove museli evakuovať približne 200 ľudí. Deväť obyvateľov bytovky ubytovali v náhradnom ubytovaní.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM