Aktualizované red . Krimi Magazín

Plačková je OBVINENÁ z drogovej trestnej činnosti! NAKA zhabala pervitín aj zbrane

Polícia počas pondelkovej protidrogovej akcie zadržala celkom 15 osôb, medzi nimi aj známy instagramový párik Zuzanu Plačkovú s manželom.

Ilustračný obrázok k článku Plačková je OBVINENÁ z drogovej trestnej činnosti! NAKA zhabala pervitín aj zbrane
19
Galéria

Známu slovenskú influencerku Zuzanu Strausz Plačkovú spolu s manželom v pondelok (27. 9.) odviedla Národná kriminálna agentúra (NAKA) v putách pre podozrenie z účasti v zločineckej skupine, ktorá dlhodobo obchoduje s drogami. Manželia boli zadržaní vo svojom dome v Miloslavove.

NAKA už obvinila v rámci protidrogovej akcie na západe Slovenska 15 osôb. Zaistila viac ako deväť kilogramov pervitínu, informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

„Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil 15 osôb z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovej trestnej činnosti,“ uviedla hovorkyňa. Medzi zadržanými bola aj influencerka Zuzana Strausz Plačková spolu s manželom.

Kilá pervitínu a zbrane

Počas domových prehliadok zaistili policajti viac ako deväť kíl metamfetamínu, z ktorých by sa dalo vyrobiť minimálne 90-tisíc jednorazových dávok drogy. Zaistili aj zbrane, strelivo, cigarety a viac ako 70-tisíc eur v hotovosti.

Podľa Úradu špeciálnej prokuratúry mala skupina minimálne od roku 2012 pôsobiť na území Bratislavského a Trnavského kraja.

„Naďalej pokračujú procesné úkony, v tejto chvíli preto nie je možné poskytnúť viac informácií,“ podotkli policajti.

Reakcia Plačkovej

„Dúfam, že sa to čoskoro všetko vysvetlí. Chcem len odkázať ľuďom, že dávajte si pozor, s kým sa stretávate, lebo môžete byť potom hodený do jedného vreca s určitými ľuďmi. Ani o tom nemusíte vedieť,“ povedala Plačková v sprievode policajného príslušníka pre tvnoviny.sk.

V rámci pondelkovej rozsiahlej policajnej akcie kriminalisti zasahovali na viacerých miestach Slovenska. Okrem Plačkovej s manželom zadržali v Hlohovci aj hlavu údajnej zločineckej skupiny a v putách skončil aj bývalý reprezentant v džude, ktorý už bol za drogy stíhaný. Polícia počas protidrogovej akcie zadržala celkom 15 osôb.

Prečítajte si aj

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM