han Zo zahraničia

Nový TREND boja proti COVID-19 v Rakúsku: Nijaké opatrenia, ani štátna kontrola

Napriek stúpajúcemu počtu koronavírusových infekcií sa rakúsky kancelár Sebastian Kurz plánuje sústrediť viac na osobnú zodpovednosť, nie pokračujúcu štátnu kontrolu.

Ilustračný obrázok k článku Nový TREND boja proti COVID-19 v Rakúsku: Nijaké opatrenia, ani štátna kontrola
Zdroj: www.pixabay.com , www.pixabay.com

Kurz vníma, že koronavírusová kríza sa nachádza v zlomovom bode. „Mení sa z akútnej výzvy pre spoločnosť ako celok na medicínsky problém jednotlivca,“ rakúsky kancelár uviedol v sobotu pre niekoľko regionálnych médií.

Tým, ktorí sa ešte nedali zaočkovať, treba jasne povedať, že skôr či neskôr sa nakazia, uviedol konzervatívny politik. Ľudia v liberálnej demokracii však majú právo konať nerozumne.

„Môžete zjesť 10 rezňov denne alebo zliezť skalnú stenu so 140 kilami bez toho, aby štát stál dole a istil vás," povedal.

Štát sa teraz musí vrátiť k svojim hlavným úlohám, uviedol Kurz. Vďaka pokroku v očkovaní, noseniu rúšok a masovému testovaniu, sa situácia nedá porovnať s minulým letom, vysvetlil.

Čísla rastú

Pravidlá dodržiavania sociálneho odstupu v Rakúsku zrušili začiatkom júla a odstránili aj obmedzenia v otváracích hodinách reštaurácií. Sedemdňová incidencia na 100-tisíc obyvateľov sa odvtedy zvýšila zo sedem na desať.

Odborníci očakávajú štvrtú vlnu ochorenia kvôli nákazlivejšiemu koronavírusovému variantu delta.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM