TOS Správy Zo zahraničia

O maličkej pekárni hovorí celá krajina: Ľudia sú v úžase zo SPÔSOBU, akým predáva CHLIEB

Malá pekáreň sa stala slávnou z večera do rána. Môže za to sila sociálnych sietí a najmä to, akým spôsobom predáva svoj chlieb.

Ilustračný obrázok k článku O maličkej pekárni hovorí celá krajina: Ľudia sú v úžase zo SPÔSOBU, akým predáva CHLIEB
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Malá pekáreň v Poľsku, ktorá funguje zároveň aj ako obchodík, sa stala z večera do rána známou v celej krajine. Niekto totiž odfotil a zavesil na sociálne siete fotku z priestorov obchodu.

Po krajcoch

Ako informuje portál Fakt24.pl, v ponuke majú chlieb predávaný aj po krajcoch.

To znamená, že zákazníci si nemusia kúpiť celý bochník alebo jeho polovicu či štvrtinu, ale môžu si opýtať aj jeden – dva krajce. Predavačka ich následne položí na váhu.

Rovnakým spôsobom sa v Poľsku predávajú aj drahšie, zvyčajne celozrnné chleby, v tomto prípade ale ide klasické, pšenično-ražné pečivo.

Chlieb je pripravovaný na predaj po krajcoch a vcelku ho kúpi málokto, váži totiž okolo štyroch kíl.

Veľký ohlas

Po zverejnení fotiek sa strhla v Poľsku veľká diskusia. Väčšina to považuje za skvelý nápad, niektorí si myslia, že je to dôsledok vysokých cien, ktoré teraz trápia celý svet.

Ozvala sa však aj samotná pekáreň. Tá s týmto tvrdením, rovnako ako aj jej zákazníci, nesúhlasí. Verí, že chlieb stále nie je produkt, ktorý si nie všetci môžu dovoliť.

„Ide len o neplytvanie jedlom. Chodia k nám starší ľudia, ktorí nakupujú každý deň a je pre nich dôležité, aby bol výrobok čerstvý. Nakúpia len toľko, koľko spotrebujú,“ vysvetlila pre Fakt24.pl predavačka Adrianna. Okrem seniorov tento nákup vyhovuje aj slobodným, ktorí žijú sami.

Skvelý nápad

„Páči sa mi to. Menej chleba v odpadkoch,“ okomentovala tento prístup Anna a rovnako reaguje väčšina Poliakov. Slovné spojenie skvelý nápad sa v diskusiách objavuje nespočetne krát.

Pekáreň v Przemyśli funguje tri roky a od začiatku sa venuje predaju chleba po krajcoch. Málokto však o tom vedel.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM