red . Recept na dnes Magazín

Ochutnajte Portugalsko vo svojej kuchyni: RECEPT na dokonalé pasteis de nata, FOTO

Podelíme sa s vami o naozaj jednoduchý recept na úžasné pudingové tortičky, za ktorými sa bude oblizovať celá rodina!

Ilustračný obrázok k článku Ochutnajte Portugalsko vo svojej kuchyni: RECEPT na dokonalé pasteis de nata, FOTO
6
Galéria

Ak sa niekedy vyberiete na výlet do Portugalska, určite tam ochutnajte tradičné portugalské koláčiky pasteis de nata, v preklade pudingové tortičky. Zaručene sa ich nebudete vedieť dojesť!

Alebo ochutnajte Portugalsko doma, vo svojej kuchyni. Podelíme sa s vami o naozaj jednoduchý recept na úžasné pudingové tortičky, za ktorými sa bude oblizovať celá rodina!

Budeme potrebovať:

  • 1 balenie lístkového cesta
  • 20 gramov hladkej múky (2 pl)
  • 150 gramov trstinového cukru
  • 300 ml mlieka
  • 4 vajíčka
  • citrónová kôra
  • škorica

1. Začneme s prípravou krému. Mlieko privedieme do varu. Keď vrie, vypneme sporák a rozdelíme si ho na dve polovice. Do jednej polovice pomaly primiešame cukor a múku. Keď sme ingrediencie vymiešali, prilejeme k nim druhú polovicu mlieka.

Vo väčšej miske rozšľaháme jedno celé vajíčko (žĺtko + bielko) s tromi žĺtkami (bez bielka). Následne k nim po častiach primiešame mliečny krém. Vznikne nám pudingová zmes, do ktorej ešte na záver nastrúhame cca pol lyžičky citrónovej kôry.

Tip: Pred tým, ako sa pustíte do strúhania citrónovej kôry, obarte citrón vriacou vodou – vydezinfikuje a zničí škodliviny po pesticídoch.

2. Lístkové cesto (275-gramové balenie) rozbalíme a zavinieme bez papiera na pečenie späť do „hadíka“. Nakrájame na cca centimetrové slimáky a vystelieme nimi formičky na muffiny.

Nebojte sa na spodok formičky pritlačiť, aby ste tak vytvorili tenučkú vrstvu cesta (oceníte pri jedení koláčika).

Tip: Silikónové formičky na muffiny nemusíte vymastiť, cesto sa neprilepí.

3. Kým ste vystielali formičky cestom, krém krásne vychladol. Vychladnutý krém teraz rovnomerne nalejte do formičiek s cestom. Nezľaknite sa, ak je pudingový krém riedky. Dôležité je, aby bol hladký a bez hrudiek.

4. Koláčiky vložíme do rúry vyhriatej na 250 stupňov a pečieme 10 minút.

5. Po upečení ich posypeme škoricou (alebo aj nemusíme) a podávame. Dobrú chuť!

Pre porovnanie: Takto sa pripravujú a vyzerajú originál pasteis de nata.
Pre porovnanie: Takto sa pripravujú a vyzerajú originál pasteis de nata. / Zdroj: unsplash.com

Prečítajte si aj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM