han Zo Slovenska

Od PONDELKA sa mení COVID automat: V dvoch okresoch môže ísť do reštaurácií viac ľudí!

Nová mapa covidu! Zmení sa v pondelok (24. 5.) a prvý raz pribudnú aj dva žlté okresy! V nich už môžu navštíviť interiér reštaurácii šesť ľudí!

Ilustračný obrázok k článku Od PONDELKA sa mení COVID automat: V dvoch okresoch môže ísť do reštaurácií viac ľudí!
Zdroj: https://spravy.rtvs.sk/

„V červenej farbe (II. stupeň varovania) bude 11 okresov. Až 47 bude okresov bude ružových (I. stupeň varovania) a od pondelka pribudne aj 17 oranžových (II. stupeň ostražitosti) okresov a dva žlté okresy (I. stupeň varovania). Vyplýva to z materiálu, ktorý v stredu (19. 5.) schválila vláda,“ informuje portál rtvs.sk.

Bordové okresy

III. stupeň varovania: Myjava a Sobrance.

Červené okresy

II. stupeň varovania: Banská Štiavnica, Bardejov, Brezno, Krupina, Kysucké Nové Mesto, Prešov, Revúca, Ružomberok, Sabinov, Skalica, Turčianske Teplice.

Ružové okresy

I. stupeň varovania: Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Bytča, Čadca, Detva, Dolný Kubín, Galanta, Gelnica, Humenné, Ilava, Kežmarok, Komárno, Košice I.-IV., Košice-okolie, Levice, Levoča, Lučenec, Malacky, Martin, Medzilaborce, Michalovce, Námestovo, Nové Mesto nad Váhom, Pezinok, Piešťany, Poltár, Poprad, Považská Bystrica, Púchov, Rimavská Sobota, Senica, Snina, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník, Trebišov, Trenčín, Trnava, Tvrdošín, Veľké Krtíš, Vranov nad Topľou, Žilina, Zvolen.

Oranžové okresy

II. stupeň ostražitosti: Bratislava I.-V., Dunajská Streda, Liptovský Mikuláš, Nitra, Nové Zámky, Partizánske, Prievidza, Rožňava, Šaľa, Senec, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Zlaté Moravce.

Žlté okresy

I. stupeň ostražitosti: Hlohovec, Topoľčany.

Niečo viac z tém, ktoré hýbu Slovenskom

Opatrenia pre bordové okresy:

Povinný respirátor v interiéri a rúško v exteriéri, ak sa do vzdialenosti dvoch metrov nachádzate pri cudzej osobe. Povolený je len okienkový predaj a donášky. Obchody sú otvorené, test povinný nie je.

Opatrenia pre červené okresy:

Povinný respirátor v interiéri a rúško v exteriéri, ak sa do vzdialenosti dvoch metrov nachádzate pri cudzej osobe. Okienkový predaj a donášky. Otvorené sú aj terasy s rozostupmi dva metre medzi stolmi. Obchody sú otvorené, test povinný nie je.

Opatrenia v ružovej fáze:

Povinný respirátor v interiéri a rúško v exteriéri, ak sa do vzdialenosti 2 metrov nachádzate pri cudzej osobe. Okienkový predaj a donášky jedla, otvorené sú aj terasy s rozostupmi dva metre medzi stolmi. Obchody sú otvorené, test povinný nie je.

Opatrenia v oranžovej fáze:

Povinné rúško v interiéri a rúško v exteriéri na hromadných podujatiach. Otvorené sú interiéry prevádzok pre najviac štyri osoby pri stole alebo osoby z jednej domácnosti, dvojmetrové rozostupy medzi stolmi. Otvorené obchody bez testu.

Opatrenia v žltej fáze:

Povinné rúško v interiéri a rúško v exteriéri na hromadných podujatiach. V nákupných centrách sú povinné hygienické opatrenia ako dezinfekcia rúk či pravidelná dezinfekcia priestorov. Okrem terás sú otvorené aj interiéry reštaurácií pre najviac šesť osôb pri jednom stole alebo osoby z jednej domácnosti, rozostupy medzi stolmi musia mať dva metre.

Opatrenia boli zhrnuté na webe TV Markíza, wwwtvnoviny.sk.

Všetko potrebné ku opatreniam pre daný týždeň NÁJDETE TU:

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Čo sa deje na Slovensku?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM