Magazín

ODPOVEĎ na hádanku: Za aký čas dokážete opiecť tri hrianky?

V našej hádanke sme sa vás pýtali, za aký najkratší čas dokážete opiecť hrianky. Myslíte si, že poznáte riešenie?

Ilustračný obrázok k článku ODPOVEĎ na hádanku: Za aký čas dokážete opiecť tri hrianky?
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Zadanie našej hádanky hovorilo jasnou rečou. Za aký najkratší čas dokážete upiecť tri hrianky, keď jedna strana hrianky sa pripravuje presne 30 sekúnd a na panvicu sa vám zmestia dva kusy chleba?

V hádanke sme nepočítali s časom potrebným na presun a otáčanie hrianok. Išlo nám o čistý čas, ktorý je potrebný na opečenie troch hrianok.

Viac lifestylového čítania

Správna odpoveď na hádanku:

V našej ankete ste mohli vybrať jednu z troch možností: 60, 90 a 120 sekúnd. Pokiaľ ste tipovali, že tri hrianky opečiete najrýchlejšie za 90 sekúnd, máte pravdu.

Ako prvé položíme na panvicu dva kusy chleba a opečieme ich z jednej strany (30 sekúnd). Následne jednu hrianku otočíme a druhú (opečenú z jednej strany) dáme preč z panvice. Opečieme druhú stranu prvej hrianky a prvú stranu tretej hrianky (60 sekúnd).

Opiekli sme tak prvú hrianku, ktorú dáme preč z panvice. Druhú hrianku položíme neopečenou stranou na panvicu, otočíme tretiu hrianku a obe dopečieme. Všetky tri hrianky sme tak dokázali opiecť spolu za 90 sekúnd.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ilustračné foto

Nemáte dosť? Vyskúšajte ďalšie hádanky

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM