Politika

Papalášizmus ministrov? Holý má ukázať negatívny PCR test, inak by mal skončiť

Vo Británii sa v posledných dňoch výrazne rozšírila nová mutácia koronavírusu. Holý sa z krajiny vrátil bez PCR testu a nebol ani v karanténe. Už čelí kritike.

Ilustračný obrázok k článku Papalášizmus ministrov? Holý má ukázať negatívny PCR test, inak by mal skončiť
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Zľava vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí), premiér Igor Matovič (OĽANO), vicepremiér pre legislatívu Štefan Holý (Sme rodina) a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

Jedným z pozitívne testovaných poslancov na koronavírus je aj vicepremiér zo Sme rodina Štefan Holý, ktorý aj napriek zhoršujúcej sa epidemickej situácii na Slovensku a vo svete pravidelne lieta za rodinou do Veľkej Británie.

Ani test, ani karanténa

Na priamu otázku novinárov, či si hneď po návrate na Slovensko urobil PCR alebo antigénový test, neodpovedal. „Je všeobecne známe, že moja rodina žije vo Veľkej Británii. Ak mi to moje pracovné povinnosti dovoľujú, snažím sa tak ako každý otec rodiny tráviť čas s rodinou,“ odpísal Denníku N Holý.

Vo Veľkej Británii sa v posledných dňoch výrazne rozšírila nová mutácia koronavírusu. Holý sa z krajiny vrátil pred približne desiatimi dňami, kedy platilo, že musel prísť s negatívnym PCR testom nie starším ako 72 hodín. Alternatívou bolo absolvovanie karantény a po piatich dňoch testovanie PCR testom. Na otázku, či mal test, neodpovedal.

V karanténe zjavne tiež nebol, od svojho návratu na Slovensko bol na vláde aj na tlačovej konferencii. K svojmu návratu uviedol len toľko, že dodržiaval „maximum z možných pravidiel a opatrení“.

Či to stačilo, jasné nie je, keďže v posledných dňoch o pozitívnom výsledku testu na koronavírus informovali hneď niekoľkí členovia vlády, medzi nimi premiér Igor Matovič (OĽANO), podpredseda vlády pre legislatívu Štefan Holý (Sme rodina), vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí), šéf agrorezortu Ján Mičovský a minister obrany Jaroslav Naď (obaja OĽANO).

Papalášizmus ministrov

Na celú vec zareagoval asistent poslanca Národnej rady SR Richarda Rašiho (nezaradený) Martin Dorčák vyjadrením, v ktorom žiada premiéra Igora Matoviča (OĽANO), aby Holého v prípade, že nepredloží test na koronavírus, odvolal.

„Papalášizmus ministrov Matovičovej vlády nemá obdobu. Vicepremiér Štefan Holý pravidelne cestuje za rodinou do Veľkej Británie. Naposledy sa vrátil koncom predminulého týždňa, potom bol na dvoch vládach a po nich ostal premiér a viacero ministrov nakazených,“ píše vo vyjadrení Dorčák.

„Na otázku, či mal test, neodpovedal, do karantény nešiel. Ak ho nemal, porušil epidemiologické pravidlá a možno sa dopustil aj trestného činu. Preto vyzývam premiéra Igora Matoviča, aby si vyžiadal Holého test. Ak mu ho nepredloží a nezverejní ho, Matovič ho MUSÍ odvolať. Okamžite. Ak to nespraví, všetkým občanom Slovenska potvrdí, že tu máme dve skupiny ľudí – nás, väčšinu, ktorí pravidlá dodržiavame a papalášov, ktorí si beztrestne môžu dovoliť všetko,“ dodal Dorčák.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM