Aktualizované MI Zo Slovenska

Premiér Igor Matovič bol pozitívne testovaný na COVID-19!

Spravodajský portál Aktuality.sk informuje bez bližších podrobností, že Igor Matovič sa nakazil koronavírusom. Správu potvrdil aj premiér.

Ilustračný obrázok k článku Premiér Igor Matovič bol pozitívne testovaný na COVID-19!
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Len nedávno sa potvrdil koronavírus u ministra pôdohospodárstva Jána Mičovského (OĽANO). V karanténe je aj šéf envirorezortu Ján Budaj (OĽANO), v sobotu (19. 12.) ho čaká test. Podľa viacerých zdrojov portálu Aktuality.sk je ďalším infikovaným aj sám predseda vlády Igor Matovič.

Aktualizované 13:50 „Oddnes som jedným z Vás. Z Vás, o ktorých som každé ráno s napätím a strachom čakal správu v mojom mobile ešte predtým, ako to boli oficiálne výsledky,“ napísal na sociálnej sieti premiér.

Lídri koaličných strán a členovia vlády, ktorí boli v kontakte s predsedom vlády Igorom Matovičom (OĽANO), nastupujú do domácej karantény, prípadne podstupujú testy. Pre TASR to potvrdili v nadväznosti na oznámenie o tom, že premiér má nový koronavírus.

Bez detailov

Igor Matovič je vzhľadom na svoje postavenie vo vysokom riziku nákazy koronavírusom. Stretáva sa denne s rôznymi ľuďmi a aj napriek všetkým ochranným opatreniam nie je prekvapivé, ak sa skutočne nakazil.

„Podľa našich informácií z dobre informovaných zdrojov je najnovšie pozitívny aj predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO),“ uviedol portál aktuality.sk.

Nepridáva žiadne detaily informácie, ale sľubuje, že pripravuje podrobnosti. Sám Igor Matovič sa ešte k tejto správe nijako nevyjadril.

Ak dnes vyšiel premiérovi pozitívny test, môže to byť problém aj pre zvyšných koaličných lídrov. Všetci s výnimkou Richarda Sulíka sa včera, teda vo štvrtok večer, stretli v dome Borisa Kollára, aby prediskutovali aktuálny spor medzi premiérom a lídrom SaS.

Nakazení aj ďalší ministri

V relácii rádia Expres Naživo Braňa Závodského sa k téme vyjadrila vicepremiérka a šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová.

„To je veľmi nepríjemná správa, to znamená, že koronavírus budú mať aj viacerí členovia vlády. A ja sama tým pádom odchádzam do karantény,“ uviedla V. Remišová.

Zároveň uisťovala, že vláda by mala fungovať normálne, aj keby boli infikovaní aj ďalší ministri.

„Čo sa týka ochromenia chodu vlády, sme na to vybavení, máme bezpečnostné počítače, ktorý si preberám. Môžeme rokovať aj online,“ uviedla vicepremiérka.

Oddnes som jedným z Vás. Z Vás, o ktorých som každé ráno s napätím a strachom čakal správu v mojom mobile ešte predtým,...

Posted by Igor Matovic on Friday, December 18, 2020

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM