Politika

Pápež František oslávil 85. narodeniny: Čo mu napísala prezidentka Čaputová?

Prezidentka Zuzana Čaputová zablahoželala pápežovi Františkovi. V mene všetkých Slovákov mu poslala list.

Ilustračný obrázok k článku Pápež František oslávil 85. narodeniny: Čo mu napísala prezidentka Čaputová?
35
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Prezidentka Zuzana Čaputová zaslala tento týždeň blahoprajný list pápežovi Františkovi k jeho 85. narodeninám. Informoval o tom hovorca prezidentky SR Martin Strižinec.

V mene občanov Slovenska mu zaželala veľa zdravia, síl a milosti.

„Vaša pomoc ľuďom v núdzi, trpiacim vojnovými konfliktmi a humanitárnymi a klimatickými katastrofami, ako aj podpora porozumenia, dialógu a vzájomného rešpektu medzi rôznymi národmi, kultúrami aj náboženstvami sú nesmierne dôležitým príkladom a inšpiráciou nielen pre mňa, ale aj pre súčasné a budúce generácie,“ uviedla v liste pápežovi hlava štátu.

Prezidentka tiež spomenula, že počas spoločných rozhovorov sa s pápežom Františkom zhodli, že ľudstvo v súčasnosti potrebuje nájsť cestu k pokore, solidarite a láske.

Prečítajte si tiež

„Je pre mňa nesmiernou cťou, že sme len nedávno mali možnosť privítať vás na Slovensku. Pre všetkých občanov Slovenskej republiky, aj pre mňa osobne, zostanú posolstvá, ktoré ste nám adresovali, hlboko v našich srdciach a verím, že z nich budeme ešte dlho čerpať inšpiráciu,“ skonštatovala prezidentka.

Na záver listu prezidentka pápežovi zaželala pevné zdravie a veľa síl do ďalších rokov v jeho misii, požehnané vianočné sviatky a šťastný nový rok 2022.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ilustračné foto

Ďalšie aktuálne témy

Prezidentka sa stretla s pápežom Františkom v Prezidentskom paláci
35
Galéria
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM