Aktualizované han Politika

Pellegrini: ŠKANDÁL! Slovensko ide na zotrvačnosť. Aké má riešenie? Pád celej VLÁDY!

Nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini stiahol návrh na odvolanie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej. Má však v pláne niečo iné!

Ilustračný obrázok k článku Pellegrini: ŠKANDÁL! Slovensko ide na zotrvačnosť. Aké má riešenie? Pád celej VLÁDY!
Zdroj: Facebook.com/HLAS - sociálna demokracia

Informoval o tom na štvrtkovej tlačovej konferencii. Tvrdí, že vzhľadom na závažnú situáciu v bezpečnostných zložkách je zbytočné odvolávať jedného člena vlády.

Líder strany Hlas-SD tak vyzval na demisiu premiéra Eduarda Hegera (OĽANO). Avizoval, že jeho poslanci začnú so zberom podpisov na iniciovanie schôdze s cieľom odvolať predsedu vlády. „Preto si myslím, že existuje len jedno riešenie. To je, aby zo svojho postup odstúpil predseda vlády Eduard Heger a s ním aj celá vláda,“ vyhlásil Peter Pellegrini.

„Jediné riešenie, ktoré by po Bezpečnostnej rade malo celé Slovensko počuť, že všetkým oznámi svoju demisiu a tým pádom padá celá vláda. Ľudia dnes sú znechutení a zhnusení, pretože to sa môže stať hocikomu v našej krajine. No, my tu bojujeme za nich,“ pokračuje líder Hlasu.

Mikulec nestačí

„Rozhodli sme sa, že dnes týmto momentom je zbytočné odvolávať ministerku Kolíkovú, pretože je teraz situácia dramatická. Taktiež si hádam nikto nemyslí, že sa niečo vyrieši odídením ministra vnútra Mikulca. To nie! On je priamo podriadený svojim kamošom Eduardovi Hegerovi a Igorovi Matovičovi, ktorí sú zodpovední za to, čo v tejto krajine vytvoril či tolerovali a nič neurobili. Preto ideme zbierať podpisy za vyslovenie nedôvere celej vlády, čo sa deje cez vyslovenie nedôvery predsedovi vlády,“ poznamenal Pellegrini.

Hlas si v tlačovke zobral „na paškál“ aj ostatné rezorty. „V tomto štáte nefunguje nič. Slovensko ide na zotrvačnosť a vďaka primátorom a starostom. Jediným riešením tejto situácie je pád vlády!“


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM